Közoktatás MTI

Alkotmánybíróság előtt a lex Taigetosz

Elolvasom

A köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekeket érintő módosításának hatályon kívül helyezését kezdeményezte az LMP az Alkotmánybíróságnál (Ab).

Közoktatás Eduline

Veszélyes lehet a gyógypedagógusok hiánya: levelet írtak Palkovicsnak az egyetemek

Elolvasom

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar kezdeményezésére egy állásfoglallást juttattak el a köznevelési törvény módosításának szavazása előtt az oktatásért felelő államtitkárságra. A Palkovics László államtitkárnak címzett levelet a kar most nyilvánosságra hozta. Az írást több, gyógypedagógiai képzést folytató egyetem aláírta.

Közoktatás Eduline

Az átlagostól kicsit eltérő diákok jövőjét teszik tönkre - egy szülő írt nyílt levelet Áder Jánosnak

Elolvasom

Kedden elfogadták a törvénymódosítást, ami lehetővé tenné, hogy értelmi fogyatékos gyerekeket ehhez képzettséggel nem rendelkező pedagógusok is oktathassanak, illetve a tanulási nehézségekkel küzdő diákokat is lehessen minden tárgyból értékelni. Most Áder János köztársasági elnökön a sor, hogy aláírja és kihirdesse azt. Ennek apropóján címezte egy szülő neki a levelét. Az írást változtatás nélkül közöljük.

Felsőoktatás Eduline

A CEU nem tud a Palkovics kiskapujáról

Elolvasom

Korábban a kormány azért támadta a CEU-t, mert szerintük nem tartotta be a szabályokat, amiket még meg sem hoztak. Most pedig maga a kormány mutatna egy kiskaput a szabályok megkerülésére, de a CEU azt nem látja megfelelőnek.

1 2