Közoktatás eduline/mti

Egyeseket osztogatnak egymásnak oktatásügyben a képviselők

Elolvasom

Egymásnak mentek a képviselők az oktatás ügye miatt kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A DK-s Arató Gergely szerint "ennyire nem lehet hülyének lenni ingyen", a kormánynak politikai szándéka az oktatás tönkretétele. Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint folyamatosan javítják az iskolák működési feltételeit.

Felsőoktatás eduline/mti

A CEU levelet írt a képviselőknek, de úgy tűnik, hiába

Elolvasom

A CEU memorandumot juttatott el az országgyűlési képviselőknek a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény tervezett módosításában felmerülő "komoly jogi és alkotmányossági aggályokról" - közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel. A dokumentumban azt kérik, a képviselők ne támogassák a törvényjavaslatot.

Közoktatás MTI

Egy olimpiát már biztosan rendez Magyarország

Elolvasom

Magyarország nemzetközi tudományos diákolimpiát rendez biológiából, nemzetközi csillagászatból és asztrofizikából 2019-ben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken a Parlamentben a tavalyi magyar diákolimpikonok köszöntésén.

Közoktatás Eduline

Már megvan, kire váltják le a Bányai igazgatóját? Este tüntetnek a szülők Kecskeméten

Elolvasom

Este tüntetést szervez a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Szülői Munkaközössége, hogy kiálljanak a volt intézményvezető mellett. Csütörtökön zárt ülésen hallgatják meg a pályázókat, ami alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ dönt arról, ki vezesse a gimnáziumot. Egyesek már tudni is vélik, kit favorizálnak a 22 éve az igazgatói székben ülő Lukács Lajos helyett.

Felsőoktatás Eduline

Hiába kérte egy képviselő, nem szól bele az Emmi a diplomaosztók zenéjébe

Elolvasom

Staudt Gábor jobbikos képviselő júliusban azt kifogásolta, hogy az ELTE Társadalomtudományi Karának diplomaosztóin nem a Szózatot, hanem Beethoven IX. szimfóniáját, vagyis az Örömódát éneklik, amelyet az Európai Unió himnuszának is neveznek. A képviselőnek az Emmitől Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt: a minisztérium nem szól bele, hogy mit játszanak a diplomaosztókon - és nem is akar.

Nyelvtanulás Eduline

Politikusok nyelvvizsga nélkül: száz képviselőnek semmilyen bizonyítványa nincs

Elolvasom

A százkilencvenkilenc közül csak nyolcvankilenc országgyűlési képviselőnek van nyelvvizsgája - legalábbis ennyien jelölték meg a parlamenti honlapra feltöltött adatlapon, hogy államilag elismert bizonyítványt szereztek valamelyik idegen nyelvből. Milyen nyelveket beszélnek a képviselők? Kinek van öt nyelvvizsgája? Ki tud fársziul? Utánajártunk.

Felsőoktatás Szaszkó Mariann

Mit tanult Hoffmann, Hiller és Novák Előd? Körbenéztünk a parlamentben

Elolvasom

Pedagógusokkal, jogászokkal és közgazdászokkal van tele az új országgyűlés, de akad néhány mérnök, informatikus, erdész, sőt teológus és kommunikáció szakos is. Van, aki beérte a középfokú végzettséggel, néhányan pedig elkezdték az egyetemet, de diplomát nem szereztek. Megnéztük, mit tanultak, hol végeztek az új parlament képviselői.

1 2