Közoktatás Eduline

Beszigorít a főváros: befellegzett a hat- és nyolcosztályos gimnáziumoknak?

Elolvasom

Nem engedélyezi újabb hat- és nyolcosztályos gimnáziumok alapítását a főváros, a meglévő iskolák szakmai munkájának minőségét pedig felülvizsgálják – jelentette be Csomós Miklós főpolgármester-helyettes. A döntés nemcsak az iskolaigazgatókat, hanem nagy valószínűséggel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt is meglepte, az új közoktatási törvény ugyanis éppen a hat és nyolc évfolyamos középiskolák szerepét erősítené.

Felsőoktatás Eduline

Pokorni: elhibázták a bolognai rendszer bevezetését

Elolvasom

Nem lehet visszatérni oda, ahol nyolc éve voltunk, de nem is lehet azt az akarnok mentalitást folytatni, ami az elmúlt időszakban volt jellemző – mondta Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz és a KDNP szinte minden kérdésben egyetért, az oktatás területén van szakmai nézetkülönbség, de ez nem a két párt vitája.

Közoktatás Edupress

Megszűnne a nyolcosztályos gimnáziumi oktatás

Elolvasom

Új törvényjavaslatban kezdeményezi a nyolcosztályos gimnáziumok átszervezését, valamint a nem szakrendszerű oktatás bővítését a többcélú közoktatási intézményekben Magyar Bálint és Sándor Klára SZDSZ-es képviselők - írja a Népszava. A kezdeményezésre Sió László Fideszes oktatáspolitikus úgy reagált: a szabaddemokraták jogalkotási dühe jogbizonytalanságot eredményez, nem lehet a hetente változó jogszabályok mellett köz-és felsőoktatási intézményeket működtetni.

1 2