szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Részletes tájékoztatót találnak az Oktatási Hivatal oldalán azok az általános iskolások és szüleik, akik hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkeznek ebben a tanévben.

A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diákok a felvételi ügyeket önállóan – az általános iskola közreműködése nélkül – is intézheti, ezért érdemes alaposan átolvasni a legfontosabb információkat.

A hat és nyolc évfolyamos középiskolák – akárcsak a többi középfokú iskola – 2019. október 20-ig teszik közzé felvételi tájékoztatójukat, amelyben a meghirdetett tanulmányi területeket, a pontszámítási szabályokat is megtaláljátok majd.

Ha az adott gimnázium kötelezővé teszi a központi írásbeli felvételi vizsgát a jelentkezők számára, akkor a 2019. december 7-i határidőt is fejben kell tartanotok, eddig lehet ugyanis jelentkezni a vizsgát.

„A vizsgát bármely vizsgaszervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézményben vagy sem. Ez a jelentkezés csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezéssel, melynek határideje 2020. február 19.” – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal, amelynek oldalán részletes tájékoztatót találtok.

A 2020-as középiskolai felvételi legfontosabb dátumai - egy helyen

Októberben a felvételi tájékoztatók közzétételével indul a középiskolai felvételi. Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!