Felnőttképzés Eduline

Kitették a szakképzési tanévnyitóról a felnőttképzőket, felháborodott a nyelviskolák egyesülete

Elolvasom

„Az európai uniós pénzeket pazarlóan, saját céljaira költő kormány a felnőttképzési, nyelvi képzési szakma javaslatait és tapasztalatait évek óta semmibe veszi” - írja csütörtöki közleményében a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, hozzátéve: egyértelmű, hogy a kormány a piaci alapon működő felnőttképzés visszaszorításán dolgozik.

Nyelvtanulás MTI

Lép a kormány az iskolai nyelvtanulás terén

Elolvasom

Nyelvtanulással a boldogulásért címmel hirdet 3,3 milliárd forint keretösszegű, a középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását segítő pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - közölte Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Közoktatás Eduline

Hivatalos: jön a nyelvoktatás nagy reformja

Elolvasom

Hiába az ingyenes nyelvvizsga, valószínűleg a kormánynál is tudják, hogy nem a vizsgadíj tartja vissza a diákokat a középfokú bizonyítvány megszerzésétől. Hogy ennek mi az oka, és min kéne változtatni, azt hamarosan felméri az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), hogy aztán egy stratégiát dolgozzanak ki. Egy évük lesz megoldást találni, a 2020-ban végzőknek azonban már ez is késő lesz.

Nyelvtanulás Eduline

Döbbenetes eredmények a magyar diákok nyelvtudásáról

Elolvasom

Hatalmasak a különbségek a községi és a fővárosi általános iskolások nyelvtudása között - derül ki a 2015/2016-os tanév idegen nyelvi mérésének eredményeiből. Pedig 2020-tól csak azok a diákok kezdhetik majd el az egyetemet vagy főiskolát, akik legalább egy középfokú nyelvvizsgát szereznek - ez lesz a felsőoktatási felvételi egyik feltétele.

1
5 6 7 8 9
14