Nyelvtanulás Eduline

Szótár a nyelvvizsgán: tanuljátok meg a használatát, értékes pontokat szerezhettek

Elolvasom

A népszerűbb nyelvvizsgákon bizonyos feladatoknál már fellapozhatjátok a nyomtatott szótárt, kikereshetitek az ismeretlen kifejezéseket és ellenőrizhetitek, hogy megfelelő szavakat használtok-e. A szótárt azonban használni is tudni kell - ehhez adunk ma praktikus ötleteket, gyakorlatokat, amelyekkel a nyelvvizsga előtt otthon gyakorolhatsz.

Nyelvtanulás Eduline

Kínos dolog derült ki a magyar politikusokról: sokukat nem vennék fel az egyetemre

Elolvasom

Legalább egy középfokú nyelvvizsgát kell megszerezni ahhoz, hogy diplomát kapjon az ember, 2020-tól pedig már az egyetemre se lehet majd bekerülni nyelvtudás nélkül. De vajon hány parlamenti képviselő felelne meg ezeknek a feltételeknek, hány politikust vennének fel 2020-ban is az egyetemre? Hányan tudnak felmutatni nyelvvizsga-bizonyítványt?

Nyelvtanulás MTI

Döbbenetes eredmény a magyarok nyelvtudásáról: háromból ketten egy idegen nyelvet sem beszélnek

Elolvasom

Idén is megrendezik a Nyelvparádét, szeptember 8. és 10. között a Millenárison hazai és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják a látogatókat. Van miben fejlődni, a magyaroknak mindössze 37 százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet.

Felnőttképzés Eduline

Kitették a szakképzési tanévnyitóról a felnőttképzőket, felháborodott a nyelviskolák egyesülete

Elolvasom

„Az európai uniós pénzeket pazarlóan, saját céljaira költő kormány a felnőttképzési, nyelvi képzési szakma javaslatait és tapasztalatait évek óta semmibe veszi” - írja csütörtöki közleményében a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, hozzátéve: egyértelmű, hogy a kormány a piaci alapon működő felnőttképzés visszaszorításán dolgozik.

Nyelvtanulás MTI

Lép a kormány az iskolai nyelvtanulás terén

Elolvasom

Nyelvtanulással a boldogulásért címmel hirdet 3,3 milliárd forint keretösszegű, a középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását segítő pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - közölte Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Közoktatás Eduline

Hivatalos: jön a nyelvoktatás nagy reformja

Elolvasom

Hiába az ingyenes nyelvvizsga, valószínűleg a kormánynál is tudják, hogy nem a vizsgadíj tartja vissza a diákokat a középfokú bizonyítvány megszerzésétől. Hogy ennek mi az oka, és min kéne változtatni, azt hamarosan felméri az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), hogy aztán egy stratégiát dolgozzanak ki. Egy évük lesz megoldást találni, a 2020-ban végzőknek azonban már ez is késő lesz.

1
5 6 7 8 9
15