Közoktatás Edupress

Elindult az elit reálképzés az Arany János gimnáziumban

Elolvasom

Szeptembertől a budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban a kilencedik osztálytól kezdve a diákok emelt óraszámban tanulhatják a matematikát és a természettudományi tantárgyakat. Az iskola vezetése a szeptember elsején rendezett sajtótájékoztató keretében mutatta be közel húszmilliós beruházásból épült, különlegesen felszerelt kémia, biológia és fizika tantermeket, amelyek hozzájárulnak a tehetséges fiatalok mérnöki, orvosi, gyógyszerész, biológus, fizikus és vegyész szakmákra való felkészítéséhez.

Közoktatás Eduline

Matematika érettségi - amit tudnom kell

Elolvasom

Az új érettségi vizsga minden tantárgyból egységes (minden iskolatípusban azonos követelményeken alapuló, azonos írásbeli feladatsoron és azonos szóbeli tételeken számon kérő), két szinten (közép és emelt) letehető, részletes vizsgakövetelményeken és vizsgaleíráson alapuló vizsga. Az oktatási törvény szerint a matematika továbbra is a kötelező érettségi vizsgatárgyak közé tartozik.

Közoktatás Eduline

SuperGörl vizsgaidőszak blog

Elolvasom

Blogot fogok írni nektek a vizsgaidőszakomról, mert megkéretek rá. Kísérleti jelleggel. Állítólag nagyon tudok szenvedni, mindig történik velem valami szerencsétlenség, amit rendszerint megúszok, így izgalmat és happy endet is szolgáltatva a mások életében vájkálni kívánó olvasóknak. Nektek. Ilyen ez a világ. És most én is kaptam benne 15 percet.

Közoktatás Szabó Gyöngyvér

Szexi popsztár-jogász kettes matekkal

Elolvasom

Hogyan sikerülhet valakinek kettes matematika érettségi után eljuttnia odáig, hogy jogból doktoráljon, miközben tanulás mellett sikeres zenei pályát is befut? Völgyesi Gabinak a Unique énekesének sikerült. Kíváncsiságból megkérdeztük, hogy csinálta.

1 2 3 4 5 6