szerző:
Eduline

Már nem használhatja a hagyományos számolási módszereket az amerikai általános iskolások nagy része, az új technika pedig a szülőknek is feladja a leckét - írja az NBC.

Az összeadás, a kivonás, a szorzás és az osztás olyan bonyolult lett az amerikai szülők szerint, mint az integrálszámítás, a négyzetekkel és pontokkal való vizualizációnak pedig nem látják értelmét. A Common Core szabályrendszert már negyvennégy államban vezették be, a szülők azonban egyáltalán nem elégedettek vele - írja az NBC.

Az új módszer az 1990-es években kezdett elterjedni. A lényege az lenne, hogy a diákok megértsék, hogyan viszonyulnak a számok egymáshoz, és mi a helyi érték szerepe, mielőtt elsajátítják a feladatok automatikus megoldását (ha ez így semmit nem mond, nézzétek meg a következő matekpélda megoldását).

AZ új számítási módszer
©

A kritikusok szerint azonban a Common Core nem fejleszti eléggé az alapvető számítási képességeket, így pedig a diákok nem fognak boldogulni a magasabb szintű matematikával.

Egy iowai szülő elmondta: a negyedikes gyereke házija dobozok, vonalak és pontok halmaza, mindenféle matematikai jel nélkül. "Ha húsz percig ülünk felette, és úgy sem sikerül megoldani a problémát, hogyan tudná egy 8-10 éves kitalálni a megoldást? Ez a diákot és a szülőt is frusztrálja" - tette hozzá. Egy másik szülő arról beszélt, hogy a leckeírás a legutóbb is sírással végződött. Három zseniális matekteszt: milyen gyorsan számoltok?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!