szerző:
Eduline

Az ELTE csapata az Egyetemi Hallgatók Nemzetközi Matematikaversenyén aratott sikert: a második helyet szerezték meg, egyéniben pedig egy nagydíjat is hazahoztak.

©

Második lett az Eötvös Loránd Tudományegyetem ötfős csapata az Egyetemi Hallgatók Nemzetközi Matematikaversenyén, egyéniben pedig Dankovics Attila második helyezettként nagydíjas lett. Az ELTE-ről Nagy János a 17., Bodor Bertalan a 24., Nagy Donát pedig a 29. helyet szerezte meg - ők mind első díjat kaptak. Kende Kalina a 80. helyen ezüstérmes lett.

A versenyben 73 egyetemről 324 diák vett részt, az ELTE diákjai többek között a Yale, a University College London, a prágai, a krakkói, a barcelonai és a müncheni egyetem hallgatóit is megelőzték.

Nem csak az ELTE, de a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói is jól szerepeltek a versenyen: csoportban a 32. helyet szerezték meg, Kovács István a 81., Palincza Richárd a 94. helyen végzett - ők is második díjat kaptak. Józsa Márton a 243. lett.

Az idei versenyt - amely a sorban már a 21. volt - a bulgáriai Blagoevgradban tartották meg. A feladatokat, a megoldásokat és a helyezettek listáját a verseny honlapján nézhetitek meg. Az év legfurcsább versenyét a debreceniek nyerték: erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!