Felsőoktatás Eduline

Egyetemmé alakítaná a MÜTF-öt az új rektor

Elolvasom

Augusztus elsejétől Hajtó János, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány korábbi vezetője lesz a tatabányai Modern Üzleti Tudományok (MÜTF) főiskola új rektora, miután az intézményt 18 éven át irányító Kandikó József nyugdíjba vonult - közölte az intézmény csütörtökön.

Felsőoktatás Eduline

Egymilliárd forintos fejlesztések a tatabányai főiskolán

Elolvasom

A tatabányai több mint egymilliárd forintos fejlesztések kezdődnek, amelyek segítik a hallgatók diploma utáni elhelyezkedését, mélyítik az intézmény és a régió vállalkozásai közötti kapcsolatot - tájékoztatta a főiskolát fenntartó Edutus Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-t.

Felsőoktatás Edupress

138 millióból fejleszti hallgatói szolgáltatásait a MÜTF

Elolvasom

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 138 millió forintos támogatásával fejleszti a hallgatókat és a végzett diákokat érintő szolgáltatásait a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) - közölte az intézmény rektora a projektet megnyitó tájékoztatón. Dr. Kandikó József elmondta: a diplomaszerzést követően az első, a harmadik és az ötödik évben felmérést végeznek a frissdiplomások pályájáról, az eredményeket pedig a főiskola képzéseinek kialakítása során is felhasználják.

Közoktatás Edupress

Kétezer éves tanulságok a modern üzleti tudományokban

Elolvasom

A keresztény vallási példabeszédek mai értelmezéséről, azok üzleti és menedzsment felfogású interpretációjáról lesz szó azon a különleges, öt részes előadássorozaton, amely a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) szervezésében április 8-án veszi kezdetét Tatabányán.

Közoktatás Edupress

Határon túli vállalkozókat oktat a MÜTF

Elolvasom

Oktatást, problémamegoldó szaktanácsadást nyújtanak a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) oktatói kárpátaljai és erdélyi vállalkozók számára. A minisztériumi támogatással megvalósuló programokon ingyenesen vehetnek részt a versenyképességüket megőrizni kívánó kis- és közepes cégek. Az intézmény kezdeményezése a határ menti együttműködések további fejlődését teszi lehetővé.

Közoktatás Eduline

Adók, hitelek, bankrendszer, tőzsde ? – A középiskolások pénzügyi ismeretek nélkül lépnek a nagybetűs életbe

Elolvasom

A középiskolások hiányzó pénzügyi ismereteire világított rá a Modern Üzleti Tudományok Főiskola végzős hallgatójának, Takács Zoltánnak szakdolgozata. A szomorú eredményt hozó kérdőívek kiértékelése után azonban nem csupán egy pont került a végzős munkájára, hisz a MÜTF pénzügyes hallgatói kezdeményezésére három tatabányai középiskolában kezdődnek el pénzügyi kurzusok. A novemberben induló 10 alkalmas felkészítő órák körbejárják a banki alapfogalmakat, az adók, hitelek, tőzsde kérdéskörét és természetesen a gazdasági világválság hatásairól is szót ejtenek.

Közoktatás Edupress

Műszaki képzés indul a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján

Elolvasom

Mechatronikai és logisztikai szakemberek képzése kezdődik meg szeptembertől a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (MÜTF) - ismertette a főiskola rektora az intézmény tanévnyitóján. Az új képzés oktatási programját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve dolgozták ki. Az elméleti oktatást a főiskolán kapják a hallgatók, a gyakorlatot pedig a közelmúltban egymilliárd forintos beruházással létrehozott Térségi Integrált Szakképzési Központban és a Péch Antal Szakközépiskolában sajátítják el.