Közoktatás Eduline

Magyarból rontottak, matekból javítottak a felvételiző diákok

Elolvasom

Összességében jobb eredmények születtek a tavalyinál a hat-, a nyolc- és a négyosztályos középiskolák írásbeli vizsgáin - derül ki az Oktatási Hivatal honlapján közzétett összegzésből. A felvételről vagy elutasításról szóló értesítést a jelentkezők és az általános iskolák április 27-ig kapják meg.

Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: meglepetést okoztak a nyolcadikos diákok?

Elolvasom

Jobban teljesítettek idén a középiskolai felvételin a hat-, a nyolc- és a négyosztályos gimnáziumokba és szakközépiskolákba jelentkező diákok, mint 2010-ben. A tavalyi mélyrepülés után átlagosan öt ponttal szereztek többet az írásbeli vizsgán a nyolcadik osztályosok: matematikából nagyot javítottak, az irodalmi és nyelvi feladatokba azonban - úgy tűnik - beletört a bicskájuk.

Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: kevés időt kaptak a diákok a feladatsorra?

Elolvasom

Az idő volt a nyolcadikosok legnagyobb ellensége az idei középiskolai felvételin az általános iskolai tanárok szerint, akik a feladatokat mind magyarból, mind matematikából átlagos nehézségűnek, a 13-14 éves korosztálynak megfelelőnek tartják. Több mint 57 ezren írták meg a négyosztályos középiskolák központi felvételijét szombaton - a feladatsorokat két szaktanárral elemeztük és értékeltük.

Közoktatás Edupress

Ilyen lesz a középiskolai felvételi: holnap kezdődnek a vizsgák

Elolvasom

Január 21-én kezdődnek meg a középfokú iskolák felvételi eljárásának központi írásbeli felvételi vizsgái, amelyekre több mint 69 ezer vizsgajelentkezést rögzítettek a középiskolák. A negyedik, hatodik és nyolcadik évfolyamos általános iskolásokat felvételi eredményeikről február 10-ig tájékoztatják a vizsgát szervező iskolák, míg beiratkozni június 27. és 29. között lehet majd.

Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: itt vannak a 2010-es feladatlapok és megoldások

Elolvasom

Vészesen közelegnek a középiskolai írásbeli felvételi vizsgák: január 21-én a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkező diákok adhatnak számot tudásukról, január 22-én pedig a hagyományos, négy évfolyamos középiskolákat megcélzó tanulóknak kell kitölteniük a tíz feladatból álló tesztlapot. Hogy könnyebb legyen a felkészülés, összegyűjtöttük a 2010-es feladatlapokat és a megoldókulcsokat.

Közoktatás Eduline

Ilyen lesz az idei középiskolai felvételi - minden, amit tudnod kell

Elolvasom

December 10-ig jelentkezhetnek a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákra a negyedik, hatodik és nyolcadik évfolyamos általános iskolások: a diákokra januárban nagy próbatétel vár, kétszer negyvenöt perc alatt ugyanis tíz-tíz matematikai és magyar nyelvi feladatot kell megoldaniuk. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a középiskolai jelentkezésről, az írásbeli vizsgákról és a pontszámításról.

Egyéb Eduline

Amit tudni kell a középiskolai felvételiről

Elolvasom

Ezen a héten kezdődik és majd csak áprilisban zárul le a hosszadalmas középiskolai felvételi procedúra az általános iskolások számára. Tavaly az Oktatási és Kulturális Minisztérium által rendeletben kizárólagossá tett egységes írásbeli rendszer elvileg a könnyebb átláthatóságot és eligazodást szolgálná, és a felvételiző diákok válláról venné le a terhet. 2009-ben a nyolcadikos diákok körülbelül hatvan százaléka írta meg a központi írásbelit. Fontos tudnivalók a középfokú felvételiről.

1
23 24 25 26 27 28 29