Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: itt vannak a 2010-es feladatlapok és megoldások

Elolvasom

Vészesen közelegnek a középiskolai írásbeli felvételi vizsgák: január 21-én a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkező diákok adhatnak számot tudásukról, január 22-én pedig a hagyományos, négy évfolyamos középiskolákat megcélzó tanulóknak kell kitölteniük a tíz feladatból álló tesztlapot. Hogy könnyebb legyen a felkészülés, összegyűjtöttük a 2010-es feladatlapokat és a megoldókulcsokat.

Közoktatás Eduline

Ilyen lesz az idei középiskolai felvételi - minden, amit tudnod kell

Elolvasom

December 10-ig jelentkezhetnek a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákra a negyedik, hatodik és nyolcadik évfolyamos általános iskolások: a diákokra januárban nagy próbatétel vár, kétszer negyvenöt perc alatt ugyanis tíz-tíz matematikai és magyar nyelvi feladatot kell megoldaniuk. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a középiskolai jelentkezésről, az írásbeli vizsgákról és a pontszámításról.

Egyéb Eduline

Amit tudni kell a középiskolai felvételiről

Elolvasom

Ezen a héten kezdődik és majd csak áprilisban zárul le a hosszadalmas középiskolai felvételi procedúra az általános iskolások számára. Tavaly az Oktatási és Kulturális Minisztérium által rendeletben kizárólagossá tett egységes írásbeli rendszer elvileg a könnyebb átláthatóságot és eligazodást szolgálná, és a felvételiző diákok válláról venné le a terhet. 2009-ben a nyolcadikos diákok körülbelül hatvan százaléka írta meg a központi írásbelit. Fontos tudnivalók a középfokú felvételiről.

1
24 25 26 27 28 29 30