Közoktatás MTI

Elkezdték vizsgálni a karanténba került diákokat

Elolvasom

Megkezdődött a vizsgálata annak a tizenegy középiskolás lánynak, két tanáruknak és a két sofőrnek, akik Olaszországból tértek haza és a koronavírus miatt karanténba kerültek - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Közoktatás Eduline

"Minek nekünk diploma" - akcióztak a pécsi középiskolások

Elolvasom

Aszfaltra írt üzenetekkel és plakátokkal tiltakozott a pécsi Középiskolai Hálózat a kormány oktatáspolitikája ellen. A diákok többek között a kötelező erkölcstanoktatás bevezetését bírálták, és reagáltak a felsőoktatásba jelentkezők számának csökkenésére is. A helyi iskolák, a pályaudvar, a kormányhivatal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ irodája előtti aszfaltra írták, hogy mit gondolnak a köz- és felsőoktatás átalakításáról. Galéria.

Közoktatás Eduline

"Miért veszik el a jövőnk?" - újabb flashmob a kormány oktatáspolitikája ellen

Elolvasom

"Miért nem maradhat a kedvenc tanárom?", "Miért nincs tesiszere a sulimnak?" - ezeket a kérdéseket címezte a kormányzatnak az a tizenkét diák, aki szombaton a Deák, majd a Vörösmarty téren akciózott. A középiskolások a "következetlen és megvalósíthatatlan oktatási reform" ellen tiltakoztak: táblákra írt kérdéseiket végül a Kossuth téren felállított kordonokra akasztották, "abban a reményben, hogy az ország "felelős" döntéshozói válaszolnak majd rájuk".

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz diploma nélkül?

Elolvasom

Létezik egy kicsi, de rohamosan növekvő réteg a végzős középiskolások között, akik - habár a képességeik alapján ott lenne a helyük - mégis a munkát választják a továbbtanulás helyett - hívja föl a figyelmet az érdekes trendre az angol Guardian egy nemrég megjelent cikkében. Miért döntenek így és mi a helyzet itthon?

Közoktatás Eduline

Büntethető-e a tanárok sértegetése a neten?

Elolvasom

Amerikai jogászok szerint a szövetségi legfelsőbb bíróságnak sürgősen állást kellene foglalnia a középiskolások internetes szólásszabadságának határairól azt követően, hogy ugyanannak az amerikai államnak két különböző fellebbviteli bírósága egyazon napon homlokegyenest ellenkező ítéleteket hozott két csaknem azonos jellegű ügyben.

Közoktatás Eduline

Új középiskolai vetélkedő: ki tud többet a HVG-ből?

Elolvasom

Ezzel a címmel indít a HVG hetilap nyolc héten át tartó országos vetélkedőt középiskolások számára. A szervezők minden iskolai tanulócsapat és egyéni „versenyző” jelentkezésére számítanak, közülük is elsősorban azokra, akiket érdekelnek a nagyvilág történései, egy-egy közéleti, kulturális vagy történelmi esemény hátterére kíváncsiak, és nem utolsósorban szeretik a versenyzés izgalmát vagy vonzónak találják a sok értékes nyereményt.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Közoktatás Eduline

Középiskolások versenyeztek Az ember tragédiájával

Elolvasom

Egy napra a diákok vették birtokukba a szolnoki Szigligeti Színházat a teátrum által útjára indított kezdeményezés, az Ádámok és Évák Ünnepe alkalmából. A város középiskolásaiból alakult csapatok a nagyszínpadon hétfőn késő éjszakába nyúló vetélkedőn Madách Imre klasszikus alkotását, Az ember tragédiáját elevenítették meg.