szerző:
Eduline

A 10. évfolyamos középiskolások felére jellemző a rohamivás, negyedük havonta egyszer részegre issza magát - derült ki egy háromezer fiatalt érintő kutatásból.

©

A rohamivás az, amikor túl sokat, túl gyorsan és túl gyakran iszunk. Ha pár óra alatt több mint öt italt elfogyasztunk, akkor az már rohamivásnak számít. Az európai mérték szerint ez öt egység italt jelent férfiaknál, négyet pedig a nőknél - írja a Szoljon.hu.

A tapasztalat azonban az, hogy a serdülők ennél jóval többet isznak. Egy 10. évfolyamos középiskolásokat érintő felmérésből az derült ki, hogy közel ötven százalékukra jellemző a rohamivás, és a diákok negyede havonta egyszer részegségig issza magát.

A fiatalkori alkoholfogyasztás azért nagy gond, mert élethosszan tartó változások következnek be az agy fejlődésében. És ezzel párhuzamosan a függőség kialakulásának veszélye is nő.

Milyen lehet a legbulisabb egyetemre járni, ha valaki nem iszik alkoholt?

Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez. Egy amerikai egyetem azzal szerzett "hírnevet", hogy a legnagyobb, legőrültebb bulikat náluk tartják. Mennyire segíti a beilleszkedést egy ilyen suliban, ha valaki azt mondja, "kösz, én nem iszom alkoholt"?