Felsőoktatás Eduline

A legfrissebb egyetemi rangsor meglepetéseket is tartogat

Elolvasom

Taroltak az amerikai egyetemek a US News legjobb mérnöki képzéseket összeállító rangsorában, azonban az ázsiai egyetemek egyre erősebbek. Bár magyar egyetem nem került fel a listára, így is tartogat meglepetéseket – angol egyetem nem került be a top 10-be, a kínai Tsinghua Egyetem viszont a második lett.

Felsőoktatás Eduline

Friss egyetemi rangsor: öt magyar intézmény a legjobbak között

Elolvasom

Öt magyar egyetem került fel a Leideni Egyetem legfrissebb, 2015-ös rangsorára, amelyet a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. A legjobb helyen a magyar egyetemek közül az ELTE végzett, a listát a Massachusetts Institute of Technology vezeti.

Felsőoktatás Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: taroltak a magyar egyetemek

Elolvasom

Összesen 39 helyezést szereztek a magyar egyetemek a brit Quacquarelli Symonds legfrissebb, 2014/2015-es tematikus világrangsorain. A legelőkelőbb helyen a Közép-európai Egyetem (CEU) érte el, amely a politikatudomány és nemzetközi tanulmányok listában a legjobb harminc közé jutott.

Felsőoktatás Eduline

Ezek az ország legjobb egyetemei

Elolvasom

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a HVG rangsor - Diploma 2015, amely a hallgatók és az oktatók teljesítménye alapján rangsorolja a magyarországi egyetemeket, főiskolákat. A legjobb intézmény a Semmelweis Egyetem lett - melyek a legjobb orvosi, műszaki, jogi vagy bölcsészettudományi karok? íme, a képzési területek rangsorai.

1 2