szerző:
Eduline

Tizenegy magyar egyetem jutott be a legjobb 2 ezer közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorában. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard áll.

A Harvard ismét az élen végzett
©

A legjobb 800 közé öt magyar egyetem került, de a kétezres listára 11 került fel. A magyar intézmények közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 513. lett. A Debreceni Egyetem idén megelőzte a Semmelweis Egyetemet, előbbi 522., utóbbi 591. helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem a 648., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 782. helyig jutott.

A kétezres listán szerepel még a Pécsi Tudományegyetem (877.), a Pannon Egyetem (1322.), a Szent István Egyetem (1496.), a Közép-európai Egyetem (CEU) az 1630., a Budapesti Corvinus Egyetem az 1727., a Miskolci Egyetem pedig az 1982. helyen végzett.

 

A rangsort a 2013-ban publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2011 és 2013 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

Az összesített rangsorban a második a Torontói Egyetem, a harmadik az Oxford, a negyedik a Johns Hopkins University, az ötödik pedig Cambridge lett. A teljes listát itt nézhetitek meg.

Ha kíváncsi vagy, más rangsorokban milyen magyar egyetemek kerültek fel, itt megnézheted őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!