szerző:
Eduline

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a HVG rangsor - Diploma 2015, amely a hallgatók és az oktatók teljesítménye alapján rangsorolja a magyarországi egyetemeket, főiskolákat. A legjobb intézmény a Semmelweis Egyetem lett - melyek a legjobb orvosi, műszaki, jogi vagy bölcsészettudományi karok? íme, a képzési területek rangsorai.

A HVG 2015-ös felsőoktatási rangsorának élén a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll.

Az összesített és a képzési területek szerinti listákat is a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a B2-es vagy C1-es nyelvvizsgával felvett hallgatók átlaga, a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek száma, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók száma, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók aránya alapján álíltották össze. Az összesített rangsorról itt olvashattok.

A képzési területek rangsorai

Gazdaságtudományi karok

Műszaki karok

Jogi karok

Orvos- és egészségtudomány

Bölcsészkarok

Informatikai karok

A HVG rangsor - Diploma 2015 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!