szerző:
Eduline

Már az eduline-on is elérhető az egyetemek és főiskolák 2015-ös HVG-rangsora, amelyet az idén a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezet.

Abszolút rangsor

Az egyetemek és főiskolák 2015-ös, a HVG által összeállított rangsorát itt találjátok. A nyitóoldalon az intézmények összesített rangsorát  nézhetitek meg - a kari rangsorokat a bal oldalon, a ''Válassz rangsort" legördülő listában választhatjátok ki. Az összesített rangsorról itt olvashattok, a képzési területek szerinti rangsorokat pedig itt találjátok.

Hallgatók kiválósága

Ha azt szeretnétek megnézni, hogy milyen eredményekkel kerültek be a hallgatók az egyes egyetemekre, főiskolákra, kattintsatok a ''Hallgatók kiválósága rang'' felirat alatti ''Mi ez?" gombra.

Itt különböző részrangsorokat találtok: megnézhetitek, hányan jelölték meg az intézményeket a jelentkezési lap első helyén, milyen a felvett hallgatók pontátlaga, hány elsőévesnek van nyelvvizsgája, illetve hányan szereztek döntős helyezést középiskolai versenyeken. Ha csak az egyik szempont alapján szeretnétek rangsorolni az intézményeket, kattintsatok a fejlécben lévő nyílra. Az adatokat itt is megnézhetitek képzési területek szerint is.

Oktatók kiválósága

Ha az ''Oktatók kiválósága rang'' alatti ''Mi ez?''gombra kattintotok, azt nézhetitek meg, hogy hány hallgató jut egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra, milyen a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, és milyen az MTA-címmel rendelkezők aránya. Itt is megnézhetitek a képzési területek szerinti részrangsorokat.

Képzésterületi rangsorok

Ha egy adott képzési terület rangsorát szeretnétek megnézni, a ''Válassz rangsort'' listát kell végignéznetek, és rákattintanotok a megfelelő mezőre. Itt is átválthattok a hallgatói és oktatói rangsorokra, ehhez kattintsatok az oktatói vagy a hallgatói oszlop "Mi ez?" gombjára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!