szerző:
Eduline

Taroltak az amerikai egyetemek a US News legjobb mérnöki képzéseket összeállító rangsorában, azonban az ázsiai egyetemek egyre erősebbek. Bár magyar egyetem nem került fel a listára, így is tartogat meglepetéseket – angol egyetem nem került be a top 10-be, a kínai Tsinghua Egyetem viszont a második lett.

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) dómja
©

Közzétette a US News a világ legjobb 100 mérnöki képzésének ranglistáját. Erre magyar egyetem most nem került fel, de így is érdemes átnézni, kik harcolnak a legnépszerűbb címért. A válogatásba azok az egyetemek és főiskolák kerültek be, melyeknek a legjobb a tudományos elismertsége, és a legkiválóbb kutatási eredményekkel rendelkeznek. Ha kíváncsi vagy a többi egyetemi rangsorra is, itt megtalálod őket.

A lista élén a Massachusetts Institute of Technology (MIT) végzett, ezen nincs is mit csodálkozni, minden hasonló listát ők vezetnek. A második helyen azonban a kínai Tsinghua Egyetem áll, amely eddig minden listán hátrébb végzett. A Quacquarelli Symonds (QS) 2014/2015-ös rangsorában például a 12. helyen álltak, a Times Higher Education (THE) listáján pedig a 24.

Bár a rangsort még mindig az amerikai intézmények uralják – 100-ból 29 helyen állnak ők -, az jól látszik, hogy az ázsiai egyetemek is egyre erősebbek.

©

A 10. helyen a kínai Harbin Institute of Technology végzett. Az egyetem számos kutatást végez a kínai titkosszolgálatnak, de arról is híresek, hogy saját műholdat építettek és indítottak útjára.

A 9. a Hong Kong Polytechnic University, amit 1937-ben alapítottak. Az egyetem a Nemzetközi Találmányi Kiállításon eddig 70 fődíjat hozott el, jelenleg pedig 2700 kutatás folyik az egyetem égisze alatt.

A 8. a kínai Zhejiang University, ami Kína egyik legrégebbi egyeteme. A 7. a National University of Singapore, a 6. az amerikai Georgia Institute of Technology. A teljes rangsort itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!