Érettségi-felvételi Eduline

Érettségi nélkül is lehetne egyetemre menni: "ennek meg mi értelme?"

Elolvasom

Több tucat komment érkezett az érettségi nélküli felvételiről szóló cikkünkhöz. Mit gondoltok a szakképzés és a felsőoktatás közötti "átjárásról"? Mi a véleményetek a felsőoktatási államtitkárság ötletéről, miszerint a szakiskolások érettségi nélkül, más felvételi követelményeknek eleget téve folytathatnák tanulmányaikat egyetemen vagy főiskolán? Olvasói kommentek közül válogattunk.

Érettségi-felvételi Eduline

"Ez normális?" - kiverte a biztosítékot az érettségi nélküli felvételi ötlete

Elolvasom

Megosztotta az eduline olvasóit a felsőoktatási államtitkár legújabb ötlete, mely szerint a szakiskolások érettségi nélkül is bekerülhetnének a felsőoktatásba. Palkovics László szerint külföldön is van erre példa, ott az adott technológiáról tanulnak többet a diákok. Az olvasói kommentekből válogattunk - várjuk a ti véleményeteket is.

Érettségi-felvételi Eduline

Rossz hír a diákoknak: szigorúbb lesz a felvételi 2020-tól

Elolvasom

"Meg kell vizsgálni, és szükség esetén rendeletileg is szabályozni kell, hogy 2020-tól mely szakokon szükséges emelt szintű érettségi vagy azzal ekvivalens minimális felvételi követelmény" - olvasható a kormány.hu-n nyilvánosságra hozott új felsőoktatási stratégiában. Az már most biztos, hogy 2015-ben és 2016-ban is emelkedik a minimumponthatár, de 2020-tól a nyelvvizsga is az egyetemi-főiskolai felvételi feltétele lehet. Hogyan szabná át a felvételi rendszert a felsőoktatási államtitkárság? Íme, a részletek.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a lista: ezekre a szakokra lesz a legnehezebb bekerülni a 2014-es felvételin

Elolvasom

Gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, mérnökinformatikus - az idén is ezekre az alapszakokra jelentkezett a legtöbb diák, így a ponthatárok valószínűleg ismét magasak lesznek, nemcsak az ösztöndíjas, hanem az önköltséges képzésen is. Vannak olyan BA- és BSc-szakok, amelyeken ennél is élesebb verseny várható.

1
6 7 8 9 10 11 12