Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Friss adatok: drasztikusan visszaesett a brit egyetemekre felvételiző magyar diákok száma

Elolvasom

58 százalékkal esett vissza a brit egyetemekre jelentkező magyar diákok száma – közölte a külföldi továbbtanulásra felkészítő kurzusokat is indító Engame Akadémia az Eduline-nal. A csökkenés oka, hogy a Brexit miatt az Európai Unióból érkező elsőévesek szeptembertől nem vehetik fel a brit diákhitelt, és elveszítik a tandíjkedvezményt is. Az Egyesült Királyság ráadásul az Erasmus-programból is kilép.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Sok magyar diák került bajba a Brexit miatt, ez mégsem vette el a kedvüket a külföldi tanulástól

Elolvasom

Drasztikusan visszaesett a brit egyetemekre felvételiző magyar diákok száma a friss statisztikák szerint, szeptembertől csak elvétve lehet majd találni Magyarországról érkezett elsőévest, EU-s állampolgárként ugyanis már sem tandíjkedvezményre, sem diákhitelre nem számíthatnak. Persze aki anyagilag bírja, az továbbra is tanulhat majd az Egyesült Királyságban, rajtuk kívül azonban csak a legtehetségesebb diákoknak lesz esélyük a brit diploma megszerzésére.

Felsőoktatás Eduline

Nagy bajban vannak a magyar kutatók: vége a brit egyetemi karriereknek?

Elolvasom

Mivel az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, a munkaerő szabad áramlásáról szóló uniós jogszabályok sem vonatkoznak majd a szigetországra; csak a britek jóindulatán múlik, hogy az országban élő uniós állampolgárok maradhatnak-e. Rengeteg - angol egyetemen dolgozó - magyar kutató egzisztenciája múlik azon, hogy végül milyen döntések születnek - írja a Magyar Nemzet.

1 2