Felnőttképzés Szűcs Dóra

Trükközve emelné a "diplomások" arányát Hoffmann Rózsa államtitkársága?

Elolvasom

A felsőfokú szakképzés átalakításával „javítaná fel" a felsőfokú végzettségűek arányát az oktatási államtitkárság. Ha Magyarország meg akar felelni az EU 2020 stratégiának, nyolc éven belül hét százalékkal kellene emelni a 30 és 34 év közötti diplomások arányát – ez azonban csak kerülőúton megy majd. Az eduline által megkérdezett oktatási szakértő szerint „primitív trükközésre” készül a kormány.

Felnőttképzés Eduline

Az öt legfurcsább OKJ-s tanfolyam 2012-ben

Elolvasom

Egyre népszerűbbek az OKJ-s tanfolyamok, a jelentkezők száma az egyetemi keretszámok megvágása miatt idén valószínűleg még magasabb lesz. A diákok számtalan - olykor-olykor egészen meglepő - képzés közül választhatnak. Ezek közül szemezgettünk.

Felnőttképzés Horváth Dóra

Mennyit lehet keresni diploma nélkül? Ezekkel a szakmákkal lehet gyorsan elhelyezkedni

Elolvasom

Nyelvtudás nélkül még egy jó szakmával sem lehet elhelyezkedni külföldön, az építőipar, a gyártás- és fémipar, valamint az egészségügy területén azonban egész Európában könnyen lehet munkát találni. A bérek általában ezer eurótól indulnak, de egyes országokban akár hétszázezer forintnak megfelelő összeget is lehet keresni.

Közoktatás Eduline

Az 5 legbizarrabb nevű OKJ-s tanfolyam 2011-ben

Elolvasom

Bizarr elnevezésű egyetemi szakokkal már foglalkoztunk korábban, különleges képzettségeket azonban lehet szerezni OKJ-s kurzusokon is. Most ezek közül válogattuk ki az öt legfurcsábbat a hulladékfelvásárlótól a gyümölcspálinka-készítőig.

Felnőttképzés Eduline

Alaposan átszabják az OKJ-s képzések rendszerét

Elolvasom

Átláthatóbb OKJ-s képzési rendszert ígér a Magyar Munka Terv, amelyet májusban tárgyalt és fogadott el a kormány: egyszerűbbé teszik a szakok akkreditációját, szigorítanak az ellenőrzésen, a nem piacképes képzések támogatását pedig csökkentik. Főállású oktatók és tanári értékelési rendszer nélkül egyetlen oktatási központ sem működhet majd.

1
11 12 13 14 15 16 17