Felsőoktatás Eduline

Lemondott a Zenekadémia főigazgatója, miniszteri biztos neveztek ki az intézmény élére

Elolvasom

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetői azt kezdeményezték a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, hogy a tárca nevezzen ki miniszteri biztost az intézmény élére a rendkívüli pénzügyi helyzet kezelésére. Ezzel párhuzamosan benyújtotta lemondását a főigazgató. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerint komoly gondok vannak a Zeneakadémia gazdálkodásában.

Felsőoktatás Eduline

A művészeti egyetemek rektorainak sem tetszik az összevonás terve

Elolvasom

A felsőoktatási törvény új koncepciójával kapcsolatban szerdán került szóba több sajtóorgánumban a művészeti felsőoktatási intézmények integrációja. Pénzügyi előnye bizonytalan kimenetelű, szakmailag, mivel rendkívül különböző hagyományokról, képzési struktúrákról és formákról van szó, nem indokolt - áll Batta Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez írt levelében.

Felsőoktatás Eduline

Miért került bajba a Zeneakadémia?

Elolvasom

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet sújtó 228 millió forintos elvonás, a normatív finanszírozásból eredő anomáliák a Zeneakadémiát valódi válsághelyzetbe sodorták. Mint fenntartóna, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium anyagi gondjaiért is helyt kell állnia. Miből adódnak a problémák? - erről beszél a konzervatórium igazgatója, Bokor György.

Felsőoktatás Eduline

Nagy bajban van a Zeneakadémia: megszűnik egy tanszék, kevesebb lesz az óra

Elolvasom

Valóban súlyos anyagi gondokkal küzd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, miután finanszírozásából 228 millió forintot zárolt a fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Egy ilyen mértékű megvonás rendkívül drámai hatású - mondta Batta András, a Zeneakadémia rektora, aki szerint nem gazdálkodnak felelőtlenül, hanem egyszerűen kevés a támogatás.

Felsőoktatás Eduline

Új szakokat indítana a Zeneakadémia

Elolvasom

Alkalmazott zeneszerzés és zenei menedzserképzést bevezetésének szándékáról nyilatkozott Devich János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) rektori tanácsadója a Népszabadság szerdai számában.

1 2