szerző:
Eduline

Elstartolt a 2015-ös felvételi, február 15-ig jelentkezhettek a szeptemberben induló alap- , osztatlan és mesterszakokra, illetve felsőoktatási szakképzésekre. Íme, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kapacitásszámai.

©

2015-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre összesen 484-en kerülhetnek be: nappali képzésen 464, esti és levelező képzésen pedig 20 elsőéves hallgató kezdi majd meg a tanulmányait. Távoktatási formában nem indít szakot az intézmény. A kapacitásszámról szóló sorozatunkat itt találjátok.

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma: azon a 41 szakon kívül, amelyeken előzetes ponthatárt állapítottak meg, elvileg azok, akik elérik a minimumponthatárt, és beférnek a kapacitásba, állami ösztöndíjas helyet szerezhetnek. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is. A 2015-ös felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

Képzési terület

Nappali képzésre felvehető hallgatók száma

Esti, levelező képzésre felvehető hallgatók száma

 művészet

 269

 művészet (Kecskemét)

 19

 pedagógusképzés

 176

20 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!