szerző:
MTI

Március 16-tól egy hónapon át nézhetitek meg a Zeneakadémiát mintázó, 20 ezer játékkockából épült Lego-makettet, amelyet a Liszt-kukacok Akadémiája nevű gyerekprogramokhoz használ szemléltető eszközként az intézmény.

Még több képért kattintsatok ide
©

Az óriásmakett ötletgazdája a Liszt-kukacok Akadémiáját is alapító Fazekas Gergely zenetudós-tanár, aki évek óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ifjúsági programjainak felelőse.

A késői eklektika és az építészeti szecesszió stílusjegyeit magán viselő, 1907-ben átadott zenepalota évtizedes rekonstrukció után tavaly október 22-én nyitotta meg kapuit és alig fél évvel később készült el az épület óriás makettje is.

Az építmény külön figyelmet szentel a Nagyterem másának, amelynek színpadán zenészfigurák muzsikálnak az elegáns publikum előtt. A makett 120 munkaóra alatt, a kereskedelmi forgalomban is kapható elemekből készült el, a tubát például egy ivópohár és egy megafon házasításával készítette el az alkotó, Dóczy Balázs, aki egy építészeti tervezőprogramot használt az előkészületekhez az építés fázisait pedig speciális, úgynevezett time-lapse módszerrel dokumentálta (a videót itt nézhetitek meg). A makettet az intézmény jegyirodájának nyitvatartási idejében, illetve előadási napokon a koncertek előtt és a szünetben lehet megtekinteni.