szerző:
Eduline

Melyek az ország legszebb egyetemi épületei? Debrecenben, Szegeden, Sopronban, Budapesten, Pécsett és még sok más egyetemvárosban találhattok szebbnél szebb egyetemi épületeket, különleges olvasó- vagy előadótermeket, érdemes ilyen szemmel (is) járni a campusokat. Cikksorozatunk első része: a Debreceni Egyetem, a Műegyetem és a Zeneakadémia.

A Debreceni Egyetem díszudvara

Hatalmas tér, gyönyörű üvegtető - mit kell még mondanunk? Persze nemcsak a díszudvar, az egész főépület grandiózus, az előtte elterülő tér pedig tökéletes környezet a szintén méretes szökőkúttal.

A Debreceni Egyetem monumentális aulájában érdemes az felnézni. Hatalmas üvegtető borul az épületre.
©
A BME-könyvtár olvasóterme

A legszebb európai és amerikai egyetemek könyvtárait idézi, itt tényleg élmény olvasni. A Műegyetem campusa egyébként is sok érdekességet tartogat, úgyhogy érdemes elsétálni arra.

A BME könyvtárának olvasóterme
©

A Zeneakadémia

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épülete igazi építészettörténeti ritkaság - nem tudunk kiemelni egy részletet, bármerre jár az ember, szebbnél szebb termeket talál.

©
Szerintetek melyik az ország legszebb egyetemi épülete? Küldj tippet az [email protected] - bemutatjuk olvasóink kedvenc egyetemi épületeit!