Felsőoktatás eduline/mti

Újabb változások jönnek a felsőoktatásban decemberben

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények átalakítása kapcsán azt mondta Palkovics László, hogy az egyetemek döntik el, nyilvánosságra hozzák-e a hatástanulmányokat. Az online fogadóóráján pedig elhangzott: ősszel további, a felsőoktatást érintő javaslatokat akarnak benyújtani, hogy decemberre már el is fogadtassák a parlamenttel.

Felsőoktatás Eduline

"Nem adjuk a Budai Campust" - tüntetnek a hallgatók

Elolvasom

Flashmobbal tiltakoztak a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolása ellen. A "Nem adjuk a budai campust" feliratú molinót a Gellért-hegy oldalában helyezték ki. Emellett pedig a hallgatók és a tanárok ma a Villányi úti campusról indultak el gyalogosan a Kongresszusi Központhoz.

Felsőoktatás Pálfi Kriszta

Hogyan tovább Corvinus? - interjú Rostoványi Zsolttal

Elolvasom

Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem három karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni.

Felsőoktatás MTI

Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség a Corvinuson

Elolvasom

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) korábbi gazdálkodásával kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi, valamint XIII. kerületi rendőrkapitánysága - erősítette meg a vs.hu értesülését a rendőrség.

1 2 3 4 5