Felsőoktatás Eduline

„Ilyen alapon bármire kitehetjük, hogy egyetem”

Elolvasom

A kancellárok többsége nem partner, és ez napi feszültségekhez vezet – mondta a HVG Diploma különszámának Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, a Pécsi Tudományegyetem rektora. Úgy véli, az egyetemek pénzügyi urait is rá kell kényszeríteni az együttműködésre, és finomhangolás nélkül a kancellária rendszer az egész felsőoktatás számára hátrányos lesz.

Felsőoktatás MTI

Még megúszhatják az egyetemek a feldarabolást?

Elolvasom

''Bizonyos akarattal szemben nem tanácsos komoly változásokat hozni'' a Magyar Rektori Konferencia elnöke szerint. Az MRK várhatóan szeptember második felében egyeztet a tervezett intézményi átalakításokról a felsőoktatási államtitkársággal - mondta Bódis József elnök, a Pécsi Tudományegyetem rektora a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában.

Felsőoktatás MTI

Magánbefektetőkre lenne szükségük az egyetemeknek és főiskoláknak

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények központi finanszírozása ugyan továbbra sem elegendő, a magánbefektetők bevonása azonban csak ott lehet sikeres, ahol a képzés kapcsolódik az ipari eredményekhez - mondták a Napi Gazdaságnak egyetemi rektorok, akik szerint a finanszírozásban a jelenleginél sokkal nagyobb arányban van szükség a magán (nem közösségi) forrásokra.

Felsőoktatás MTI

"Vannak olyan szakok, hogy nem is egyértelmű, miről szólnak"

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) egységének megőrzését, a felsőoktatást érintő döntések meghozatalában való nagyobb szerepvállalást és a hazai egyetemek idegen nyelvű képzéseinek erősítését tatja legfontosabb feladatainak Bódis József, a szervezet új elnöke, aki július 1-jétől tölti be tisztségét.

Felsőoktatás Eduline

Fizethetnek az egyetemisták, ha elbuknak egy tantárgyat

Elolvasom

A kreditalapú finanszírozás is bekerült a felsőoktatási törvény tervezetébe - mondta a Kossuth Rádiónak Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke. Ez azt jelenti, hogy ha egy hallgató nem teljesít egy tantárgyat, ki kell fizetnie a tárgy oktatásának költségeit.

Felsőoktatás Eduline

Nem mernek szembemenni a kormánnyal a rektorok

Elolvasom

Négy rektor utasította vissza a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki posztját, illetve a jelöltséget, így kis híján elnök nélkül maradt a magyar felsőoktatás legfontosabb szakmai és érdekvédelmi fóruma - írta keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás Eduline

Milliárdokat kap a Pécsi Tudományegyetem

Elolvasom

Fennállása óta a legmagasabb összegű kutatásfejlesztésre költhető forrást nyerte el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a napokban, így a következő két évben mintegy 2,3 milliárd forintot költhet versenyképességének növelésére.

Felsőoktatás Eduline

„BKV-típusú történet” a Pécsi Egyetemen

Elolvasom

"Tisztasági nyilatkozatra" kötelezi a nagyobb összegekért felelős munkatársait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a közeljövőben: az érintetteknek ki kell jelenteniük, hogy nincsenek kétes pénzügyeik, és ilyenről beosztottjaik, kollégáik körében sem tudnak. Az egyetem leköszönő rektora szerint az intézményben történtek türvényszegések lsinkább a BKV körüli botrányokhoz hasonlíthatóak.

1 2