szerző:
Eduline

Az EMMI szombati sajtótájékoztatója egyelőre nem ért célt, ugyanis tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezetének helyi szervezete Miskolcon. Az akcióhoz több érdekképviselet is csatlakozik.

©

Fogadóóra címmel tartanak demonstrációt Miskolcon február 3-án, hogy kiálljanak a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelében megfogalmazottak mellett – írja a Népszabadság.

A demonstrációt a PSZ szervezi, de a PDSZ, az Autonómok és a zeneművészek érdekképviselete is csatlakozik. A nol.hu szerint tárgyalások folynak még közlekedési és vasúti szakszervezetekkel.

Kapcsolódó cikkek

Lépett a kormány, ezzel hűtené a kedélyeket

Térképen a tiltakozó iskolák, Budapest és Miskolc vezet

Botrányos budai iskola tanári kara csatlakozott a hermanosokhoz

A tüntetés délután fél ötkor kezdődik, így a tanárok részt tudnak venni rajta a délután négyig tartó tanítás után. A szervezők szülőket és nagyszülőket is várnak a megmozdulásra.

Csabalik Zsuzsa, a PSZ miskolci titkárhelyettese a lapnak a szombati EMMI-sajtótájékoztatóról azt mondta, hogy nem oldja meg a rendszerszintű problémákat, ha most létrehoznak egy kerekasztalt. „Ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból” – mondta.

Czunyiné Bertalan Judit az adminisztratív terhek csökkenését, Balog Zoltán pedig egy kerekasztal létrehozását ígérte szombati tájékoztatójukon.