szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balázs József "Köszönetnyilvánítás" címmel juttatta el közleményét az ATV szerkesztőségébe.

Június 15-i hatállyal távozott posztjáról Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője​. A makói vasalódeszkás tesitanár elleni fellépése miatt került középpontba a tankerületi vezető, az ügyben ombudsmani vizsgálat is indul. A posztjáról távozó Balázs József írásban jutatta el közleményét az ATV-hez  „Köszönetnyilvánítás" címmel, melyet az oldal változtatás nélkül közölt.

A volt tankerületi vezető közleménye elején azt írja, hogy továbbra is meg fogja védeni Vezsenyi László (a vasalódeszkás tanár) személyiségi jogait a szülői panaszok esetében, bár szülői panaszról nem sokat lehetett hallani.

…ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Tanár Úr személyiségi jogait valamennyi szülői panasz esetében az ellenem ismeretlen okból folytatott hadjárata ellenére is meg fogom védeni, hiszen a személyiségi jogok védelme mindenkit megillet.

Balázs József ezen felül köszönetet mond minden munkatársának és a diákoknak, akikkel, ahogy fogalmaz: „…az elmúlt időszakban közösen tettünk, tehettünk a minőségi oktatás biztosítása, és a gyermekek, tanulók köznevelési keretfeltételeinek folyamatos fejlesztése érdekében.”

Külön köszönetet mond a kommentelőknek, akiknél megemlíti, hogy egy tanár vicces videója miatt az elmúlt 22 év közoktatásban végzett munkáját kritizálják.

Köszönetemet szeretném tolmácsolni azoknak a kommentelőknek, elektronikus levélíróknak, akik Tanár Úr több évtizedes munkásságából egy poénos videója, és az azzal kapcsolatban tett nyilatkozatai alapján szenteltek kiemelt figyelmet a közoktatás terén az elmúlt 22 évben végzett munkámnak, fogalmaztak meg megfontolásra érdemes építő kritikai észrevételeket.

A közlemény végén köszönetet mond azoknak a szülőknek, diákoknak, tanároknak, akik kiálltak mellette és megszólítja a diákjait is.

Hálásan köszönöm a példaértékű kiállást, hiszen számomra mindez visszaigazolja, hogy lehetnek szülői panaszok, lehetnek ezek alapján meghozott döntések, viták, lehetnek különbözőképpen megítélhető nyilatkozatok, de a legfontosabb érték a gyerekek, a fiatalok kell, hogy legyenek, hiszen ők jelentik számunkra a jövőt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!