szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tankerületi vezetőnek nem tetszett a videó, amiben a makói tesitanár vasalódeszkán mutat be úszástechnikát, most pedig lemondott.

A távoktatás kreatív megoldásait úgy tűnik, hogy nem mindenki értékelte, a hódmezővásárhelyi tankerületi vezető letiltotta” a tanításról a tesitanárt, aki vasalódeszkával készített oktatóvideót. Tegnap kiderült, hogy ombudsmani vizsgálat indul a makói tanár ügyében, de közben lemondott a tankerület vezetője.

Balázs Józsefnek, a volt hódmezővásárhelyi tankerületi vezetőnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki – olvasható a Promenad oldalán. Balázs József most a hétvégén, június 15-i hatállyal nyújtotta be lemondását.

A Klebelsberg Központ is közleményt adott ki az ügyben még a tankerületi vezető lemondása előtt. Ők sem értenek egyet a döntéssel. Azt írják, hogy az oktatóvideót készítő tanárral kapcsolatban a Makói József Attila Gimnázium intézményvezetője és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést.

A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják.” – áll a közleményben.

A Klebelsberg Központ kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárással nem értenek egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg.

„Az biztos, hogy a szakadék az oktatásban tovább növekedett"

L.Ritók Nórával beszélgettünk az elmúlt időszak tapasztalatiról, a távoktatás hatásairól a hátrányos helyzetű diákok családjában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!