Bajba kerültek a rászoruló családok egy szabály miatt, nem kapnak ingyen ebédet a gyerekek

1

A tavalyi évhez képest hatvannal csökkent a rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosultak száma Csongrádban, mivel nyolc éve nem változott a nyugdíjminimum.

Forrás: Stoczek Menza - Facebook

Ahogy már mi is írtunk róla, az alföldi kisváros önkormányzata a menzatartozásokat fizetési meghagyással vagy bírósági úton fogja behajtani a szülőktől.

hirdetés
hirdetés

A hvg.hu-nak nyilatkozó Juhász László, Csongrád jegyzője a lap kérdésére elmondta, hogy azért csökkent radikálisan a kedvezményes étkezést igénybe vevők száma, mert évek óta nem változott a nyugdíjminimum, aminek alapján kiszámolják, hogy ki jogosult rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre.

Csongrádon a menzadíjak verték ki a biztosítékot, mert egy két héttel ezelőtti testületi ülésen a közétkeztetést bonyolító önkormányzati konyha vezetője közölte, hogy majd 3 millió forinttal tartoznak a szülők. Összesen 176 család nem fizette meg az étkeztetést, közülük olyanok is vannak, akik 50 százalékos kedvezményt kapnak.

Több mint 200 menza bukott meg az ellenőrzésen

Több mint kétszáz menza bukott meg a váratlan teszten. A mintegy 3253 menzaegység 7 százaléka nem felelt meg a Nébih követelményeinek - tudta meg a Magyar Idők.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

A nyugdíjminimum szorzószám alap! Egyebekben rengetegen visszaélnek, és éltek a jövedelem igazolásokkal. Amióta NAV igazolás kell 50-60 ezer gyermek tűnt el a rendszerből, annyian jogtalanul vették igénybe a támogatást! Azért ez is megérne egy cikket, egy kis oknyomozást nemdebár?!!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X