Bírósági úton fizetteti be a családokkal a menzatartozásokat az önkormányzat

1

Csongrádon van olyan iskola, ahol 700 ezer forintnál is többel tartoznak a szülők az étkezésért. Azonban a város nem tud tovább hitelezni - írja a Délmagyar.

Forrás: MTI / Balázs Attila

Csongrádon a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést, naponta több mint 1000 adagot főznek. A Délmagyar úgy tudja, hogy márciusban 4 millió forint fölött volt az az összeg, amelyre az intézmény hiába várt az óvodások és iskolások szüleitől.

hirdetés
hirdetés

Sok olyan szülő van, aki nehéz helyzetbe került, valamiért nem tud fizetni – de olyanok is akadnak, aki megtehetnék, de nem akarnak fizetni. A lap információi szerint azért, mert rájöttek, hogy az önkormányzat keze meg van kötve, nem egyszerű a családokon behajtani a tartozást. Azonban a város most úgy érzi, hogy megtalálta a megoldást.

Lehet, hogy eddig mi csináltunk valamit rosszul, de be kell látni, hogy nem görgethetjük tovább a tartozást, a semmiből nem tudunk főzni – mondta el Bedő Tamás polgármester. – A tartozásokat adók módjára nem tudjuk behajtani, de arra van lehetőség, hogy végrehajtón keresztül szerezzük vissza a pénzt. Különösen a hosszú ideje fennálló kintlévőségre figyelünk majd oda. Mindenkinek be kell látnia, hogy aki nem fizet, a többitől is elvesz – jelentette ki.

Az önkormányzat mindezt fizetési meghagyással vagy bírósági úton fogja érvényesíteni.

Kukacot talált az iskolai ebédben egy dunakeszi középiskolás

Kukacot talált a menzán ebédre kapott mákos tésztában egy dunakeszi középiskolás, a tányéron gyümölcsmoly lárvája volt. A TV2 híradójának beszámolója szerint több iskolában is találtak ilyet a gyerekek az ebédjükben. A felvételt készítő gimnazista édesanyja azt mondta, a fia már ette az ételt, amikor észrevette a fehér mozgó lárvát az ebédben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Anna117

Miért, hát nem ingyenes az étkezés a rászorulóknak az óvodában és az iskolában? Hogyan van ez? Az csak propaganda?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X