Kukacot talált az iskolai ebédben egy dunakeszi középiskolás

Kukacot talált a menzán ebédre kapott mákos tésztában egy dunakeszi középiskolás, a tányéron gyümölcsmoly lárvája volt.

A TV2 híradójának beszámolója szerint több iskolában is találtak ilyet a gyerekek az ebédjükben.

A felvételt készítő gimnazista édesanyja azt mondta, a fia már ette az ételt, amikor észrevette a fehér mozgó lárvát az ebédben. Telefonjával videót készített róla, és azt feltöltötte a Facebookra.

hirdetés
hirdetés

A kukacos étel miatt bejelentést tettek, az ügyet kivizsgálták. "Az ebédhez szilvát is adtak, valószínűsíthető, hogy a szilváról a gyümölcsmoly lárvája kerülhetett az ételre" - mondta Incze Miklós, a Pest megyei kormányhivatal állatorvosa.

Már az ebédre sem jut elég idő az iskolákban? Tiltakozik az egyik szülői szervezet

"Gyermekétkeztetés embertelen körülmények között? Behajtják, majd kihajtják a gyerekeket az iskolai menzákról, mert nincs idő a nyugodt étkezésre" - írja közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért hétfői közleményében. Az egyesület azt írja, a törvény értelmében a helyi önkormányzatok feladata az óvodás kisgyermekek és az iskolába járó tanulók napi háromszori étkeztetésének biztosítása (meleg ebéd, tízórai és uzsonna).

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X