Kukacot talált az iskolai ebédben egy dunakeszi középiskolás

Kukacot talált a menzán ebédre kapott mákos tésztában egy dunakeszi középiskolás, a tányéron gyümölcsmoly lárvája volt.

A TV2 híradójának beszámolója szerint több iskolában is találtak ilyet a gyerekek az ebédjükben.

A felvételt készítő gimnazista édesanyja azt mondta, a fia már ette az ételt, amikor észrevette a fehér mozgó lárvát az ebédben. Telefonjával videót készített róla, és azt feltöltötte a Facebookra.

hirdetés
hirdetés

A kukacos étel miatt bejelentést tettek, az ügyet kivizsgálták. "Az ebédhez szilvát is adtak, valószínűsíthető, hogy a szilváról a gyümölcsmoly lárvája kerülhetett az ételre" - mondta Incze Miklós, a Pest megyei kormányhivatal állatorvosa.

Már az ebédre sem jut elég idő az iskolákban? Tiltakozik az egyik szülői szervezet

"Gyermekétkeztetés embertelen körülmények között? Behajtják, majd kihajtják a gyerekeket az iskolai menzákról, mert nincs idő a nyugodt étkezésre" - írja közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért hétfői közleményében. Az egyesület azt írja, a törvény értelmében a helyi önkormányzatok feladata az óvodás kisgyermekek és az iskolába járó tanulók napi háromszori étkeztetésének biztosítása (meleg ebéd, tízórai és uzsonna).

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X