Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Beadta a derekát a kormány, megkeresték a tiltakozókat

4

A miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter is ott lesz február 9-én a köznevelési kerekasztal alakuló ülésén, ahová Rétvári Bence államtitkár hívta meg - írta az Észak-Magyarország szombaton.

Forrás: Túry Gergely

Az igazgató a lapnak elmondta: a meghívás a köznevelési kerekasztalhoz mégiscsak azt jelzi, hogy párbeszédet kívánnak folytatni az oktatás irányítói a gyakorló pedagógusokkal, "és ez mindenképpen üdvözlendő."

hirdetés
hirdetés

A cikk kitér arra is, hogy az igazgató és Pilz Olivér a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke a kerekasztal tanácskozása után a parlament oktatási bizottság ülésére is hivatalos, ahol azt szeretnék közölni, amit a szerdai miskolci demonstráción is, hogy "legyen az oktatás nemzeti ügy, a képviselők tegyék félre a pártpolitikai érdekeiket, és tekintsék az oktatást közös ügyüknek".

Kapcsolódó cikkek

Orbán szerint jó irányba indultak el

Már az iskolatitkárok is petícióval álltak elő

Velük tárgyalhat a kormány jövő kedden

Felfüggeszti az emberi erőforrások minisztere által, a pedagógustiltakozások nyomására összehívott köznevelési kerekasztal elleni bojkottot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), s részt vesz a jövő keddi tárgyaláson - közölte Mendrey László, a szakszervezet elnöke a Népszabadsággal és a Népszavával.

A PDSZ országos választmánya hozta meg a döntést péntek délelőtt. A szakszervezet vezetője szerint szoros volt a döntés, mert sokan nem látják biztosítottnak, hogy ez érdemi eredményekkel járó kerekasztal lesz. Elmennek, megnézik, de ha azt tapasztalják, hogy ez újabb terelés, látszatintézkedés, akkor azon nyomban felállunk az asztaltól – mondta, és jelezte, a döntésben ő nem vett részt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Nagy Klári

NEM SZABAD HINNI NEKIK!!!!!!!
NEM SZABAD megint rossz kompromisszumot kötni velük!!!!!!!!!!!!!
Mindig ezt csinálják: leülnek valakivel a tiltakozók közül, egy képviselőjükkel, ígérnek valamit X határidővel, amit a képviselő elfogad, mert hátha..., aztán a határidőig van idejük rákészülni, és MÉG DURVÁBBAN tolják előtérbe, amit addig is ráerőltettek a tömegekre...
NEM SZABAD ENGEDNI SEMMIBEN!!!!!!!!!!!!

Istvan Gusztos

Súlyos hibának tartom, hogy a PSZ és a PDSZ a jelenlegi körülmények között hajlandó odaülni a "köznevelési kerekasztalhoz".

http://gepnarancs.hu/2016/02/remenytelen/

Bőr József

Ez csak a probléma megoldásának az elodázása !!!!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X