Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Velük tárgyalhat a kormány az oktatás gondjairól: a PDSZ is meghívót kapott

Egyelőre nem biztos a résztvevők névsora, de az sem kizárt, hogy minden meghívott leül a kormány által összehívott köznevelési kerekasztalhoz.

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

Nem árulta el az EMMI a Népszabadság kérdésére, hogy kik lesznek ott a köznevelési kerekasztalnál.

Egy MTI-fotó alapján annyit lehet tudni, hogy a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Köznevelési Tanács, a Pedagógusok Szakszervezete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapott meghívást.

Az azonban továbbra is kérdés, mi alapján választották ki a résztvevő szervezeteket. Mint korábban írtuk, lehetsége, hogy a PSZ nem lesz ott az egyeztetésen, de a PDSZ már korábban bojkottot hirdetett – ők végül szerdán, a tüntetések idején kaptak meghívót a lap szerint.

Most Mendrey László PDSZ-elnök azt mondta a Nol-nak, „már azt a megközelítést sem tartom helyesnek, hogy a miniszter jelöli ki, kit látna szívesen az egyeztetéseken. Az úgy nem jó, hogy kedve szerint válogat a kendermagban. Ideális esetben úgy kellett volna kezdeni, hogy meghirdetik a kerek­asztalt, s kérik, jelentkezzen, aki részt venne azon”.

Ennek ellenére nem kizárt, hogy a PDSZ leül a kormánnyal, erről ugyanis majd a választmánynak kell döntenie.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a jövő hétre összehívott köznevelési kerekasztallal kapcsolatban csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, csak egyeztetésekkel lehet eredményt elérni. Ebből úgy tűnik, ők ott lesznek a kedd reggeli első egyeztetésen.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X