Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az iskolatitkárok is fellázadtak, csatlakoznak a pedagógusokhoz

1

Az iskolatitkárok és a pedagógiai asszisztensek is tiltakoznak, ők is aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az átlag 100 ezer forintot sem elérő nettó bérük emelését követelik.

„Kérjük a 2008. évi közalkalmazotti bértábla azonnali megváltoztatását, ugyanis lassan 8 éve egy fillér béremelést nem kaptunk!” – írja a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkatársak támogatásgyűjtő lapja.

hirdetés
hirdetés

Mint írják, „tarthatatlan, hogy egy kezdő szakmunkás ugyanannyi bérért dolgozik, mint egy 40 éves munkaviszonnyal, középfokú, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállaló! (A bértábla B1-től F2-ig kategóriái jelenleg az átlagos bruttó 129.000 Ft-ot jelentik.)”.

Kapcsolódó cikkek

Velük tárgyalhat a kormány jövő kedden

Egyre több diák menne tanulni külföldre

Orbán szerint jó irányba indult az oktatás évekkel ezelőtt

Az oktatási intézményekben nem pedagógus munkakörben dolgozók (iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek, rendszergazdák, egyéb technikai dolgozók, valamint iskolán kívül óvodai, bölcsődei dolgozók) csatlakoznak a hermanosok akcójához.

Támogatólapjukat eddig több mint 1700-an írták alá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Bodnár Éva

Egy ismerős tanár véleménye a cikk kapcsán:
"Igazuk van! (És nem a kezdő szakmunkás bérét sokallják! Ha ők egyszer leteszik a tollat egy hétre közösen, leáll az összes iskola! Nem biztos, hogy meg kéne várni az ő sztrájkjukat, mert kevesebben vannak, de együtt tényleg meg tudnák bénítani a magyar közoktatást!!!)"

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X