Elvennének a Klik feladataiból, és egy hét alatt rendeznék az óriási adósságát

Palkovics László hatékonynak nevezte a Köznevelési Kerekasztal második tárgyalását. Arról is szó volt a sajtótájékoztatón, hogy egyes feladatok visszakerülhetnek az önkormányzatokhoz a Kliktől. Egy hét alatt kaphat 17 milliárdot a központ.

Forrás: Túry Gergely

Palkovics László - aki hatékonynak minősítette a tanácskozást - az ülés után tartott sajtótájékoztatón kérdésre elmondta, nincs vita abban, hogy a Klik finanszírozási nehézségekkel küzd, a hiány 17 milliárd forint, a problémára egy héten belül szeretnének megoldást találni.

hirdetés
hirdetés

Az MTI kérdésére jelezte, ezt az összeget teljes egészében kipótolják majd. Az oktatási államtitkár hozzátette, az ülésen a hat munkacsoport beszámolt az elmúlt két hétben folytatott tevékenységéről. A munkacsoportok közel száz szakembert hívtak meg és mintegy 150 témát vetettek fel.

Bíró Gábor, a fenntartói munkacsoport vezetője elmondta, felmerült, hogy a települések nagyobb részt vállaljanak a fenntartásban, a működésben, ha erre képesnek érzik magukat, ahol ez nem lehetséges, ott pedig az állami fenntartás a megoldás.

Korábban a tiltakozást megkezdő csoportok, és a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet is úgy döntött, nem vesznek részt a kerekasztal munkájában, de a mai ülésen az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete sem vett részt.

A Klik is elismerte, hogy csak a béreket tudják fizetni. Bár óriási bajban van a központ, ma kiderült, félmilliárd forintért sporteszközöket rendeltek.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X