Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A Klik elismerte, csak a bérek kifizetésére van pénz

1

Hónapok óta nem fizeti közműszámláit a Klik, csak a bérek kifizetésére áll rendelkezésre elegendő keret - mondta a központ vezetője.

Hanesz József az első Köznevelési kerekasztalon.
Hanesz József az első Köznevelési kerekasztalon.
Forrás: Túry Gergely

Múlt hét csütörtökön már elérte a 17 milliárdot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felhalmozódott adóssága - ezt Lázár János ismertette a legutóbbi Kormányinfón. Az adósságok miatt az is előfordult, hogy a tanítás került veszélybe, ugyanis több iskolánál is kikapcsoltak egyes közműszolgáltatásokat - ezeket rendszerint az utolsó pillanatban rendezte a Klik.

hirdetés
hirdetés

A Klik tartozásai miatt féléves kikapcsolási moratóriumot kért a közműszolgáltatóktól, ez nyolc gáz és hat áramszolgáltatót jelent - tudta meg korábban az ATV.

További cikkeink a témában
Csökkenhet a diákok leterheltsége, a Klik elnöke pedig távozhat
Félreértett folyamat lehet a Klik felállítása
Aládúcolt mennyezet, kidőlő kapu várja a szentesi diákokat: a Klik szerint ők mindent megtesznek
Vége az első kerekasztalnak, módosítanak a Kliken

A csúszások okát Hanesz József, a Klik vezetője ismertette az RTL Klub Házon kívül című műsorának. Hanesz szerint hónapok óta csak a bérek kifizetésére áll rendelkezésre forrás, a közműszolgáltatásokat és egyéb számlákat alig tudja fizetni a központ. Hozzátette, hogy napokon belül új költségvetést dolgoznak ki a kormánnyal, ami rendezheti a pénzügyi helyzetet.

"Ez a szervezet, egy jó szervezet" - mondta Hanesz, aki szerint csak a szükséges forrásokat kell biztosítani a működéshez, így megoldódhatnak a probémák, ami független az intézmény vezetésétől.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X