Vége az első kerekasztalnak, módosítanak a Kliken

Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát - a többi között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők.

Forrás: Túry Gergely

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, az azonnali megoldást igénylő területek között határozták meg a jövedelemelmaradások rendezését, a nyugdíjas korúak foglalkoztatását. Megerősítette, hogy a tanfelügyeleti intézményi önértékelési folyamat lerövidül.

hirdetés
hirdetés

Balog azonban azt mondta, a már bejelentett fizetésemelésen felül többet nem tudnak adni a tanároknak, illetve a tankönyvpiacot sem nyitják ki.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta, elégedetten állnak fel a tárgyalóasztaltól, minden téma, amit hallhattak, olvashattak az elmúlt időszakban, előkerült.

Kapcsolódó cikkek

Menekülnek a Klikből az iskolák

A PSZ nem ül le a kerekasztalhoz

A Diákparlament szerint őket kihagyták az egyeztetésből

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója úgy értékelt, a megbeszélés elérte eredményét. "Minden fél meghallgattatott és minden fájó téma elhangzott" - mondta.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a megbeszélés legnagyobb érdemének azt nevezte, hogy a "legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem".

Amint érkezik a többi reakció, frissítjük a cikket.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X