Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Vége az első kerekasztalnak, módosítanak a Kliken

Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát - a többi között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők.

Forrás: Túry Gergely

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, az azonnali megoldást igénylő területek között határozták meg a jövedelemelmaradások rendezését, a nyugdíjas korúak foglalkoztatását. Megerősítette, hogy a tanfelügyeleti intézményi önértékelési folyamat lerövidül.

hirdetés
hirdetés

Balog azonban azt mondta, a már bejelentett fizetésemelésen felül többet nem tudnak adni a tanároknak, illetve a tankönyvpiacot sem nyitják ki.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta, elégedetten állnak fel a tárgyalóasztaltól, minden téma, amit hallhattak, olvashattak az elmúlt időszakban, előkerült.

Kapcsolódó cikkek

Menekülnek a Klikből az iskolák

A PSZ nem ül le a kerekasztalhoz

A Diákparlament szerint őket kihagyták az egyeztetésből

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója úgy értékelt, a megbeszélés elérte eredményét. "Minden fél meghallgattatott és minden fájó téma elhangzott" - mondta.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a megbeszélés legnagyobb érdemének azt nevezte, hogy a "legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem".

Amint érkezik a többi reakció, frissítjük a cikket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X