Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kósa szerint a diákok nem leterheltek, a számok azonban mást mutatnak

1

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője lillafüredi frakcióülésük után ma dél körül mondta az MTI szerint a következőt: nemzetközi összehasonlításban a magyar diákok leterheltsége alacsonyabb az átlagnál.

Forrás: Youtube

Mint tudjátok, a közoktatásban tiltakozók egyik fő követelése a tanárok és diákok terheltségének csökkentése. Erre mondta Kósa a fentieket, csakhogy nincs igaza.

hirdetés
hirdetés

Az OECD országainak 15 éves diákjai átlagosan 4,9 órát töltenek hetente házi feladatok írásával, míg magyar társaik 6,2-t.

Abban pedig a Nemzeti Pedagógus Kar is egyetértett korábban, hogy a heti 36 órás kötelező iskolai elfoglaltság kirívóan magasnak számít. Ebben a 36 órában nincsenek benne a kollégiumi elfoglaltságok és a különórák, edzések.

A diákok leterheltségéről részletesen ebben a cikkünkben írtunk. Kósa nemrég szintén oktatásügyben szólalt meg, arról itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Éva Duplahammer

Sajnos a leterheltség nagyon is igaz! egy felsős diák heti 30-32 órát tanítási órákon tölti az iskolában az idejét és minden más /szakkör,sportkör,esetleg egyéb különóra/azon felül van -SŐT otthon tanulni is illik. A középiskolások ennél többet töltenek kötelező órákon, sőt a továbbtanulás sikere érdekében iskolán kívül is tanulnak. Ha mindent összevetünk, ez több, mint a felnőttek munkaideje - pedig ők még fejlődő test,idegrendszer,intellektus stb... Csoda, hogy még az előtt kiégnek, bekattannak stb... mielőtt az igazi felnőtt megpróbáltatásokat megérhetnék?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X