szerző:
Eduline

2015-ben végre szeretnétek megszerezni a jogosítványt? Íme, ezekkel a költségekkel kell számolnotok.

©

Ha autóvezetői jogosítványt szeretnétek, el kell végeznetek a KRESZ-, illetve a gyakorlati tanfolyamot, amelyeket vizsga követ: a hagyományos, tantermi KRESZ-tanfolyam ára (egy egyhetes tanfolyam esetében ez naponta négy tanórát jelent) 20-30 ezer forint. Ha inkább az online verziót választanátok, azért 15 ezer forintot kell fizetnetek: előnye, hogy otthonról is elvégezhetitek, és ti oszthatjátok be az időtöket. Januártól változik a KRESZ-vizsga: erről itt olvashattok.

A gyakorlati tanfolyam ára 46-100 ezer forint között mozog az óradíjtól függően. Nagy eséllyel pótórákat is kell majd vennetek, a vizsgáig ugyanis nem csak legalább 30 órát, hanem legalább 580 kilométert is vezetnetek kell: a pótórák ára 1560-3300 forint között mozog. Hány éves kortól szerezhettek jogosítványt? Itt nézhetitek meg.

A vizsgadíjak az egész országban egységesek, a KRESZ-ért 4600 forintot, a forgalmi vizsgáért pedig 11 ezer forintot kell fizetnetek, az elsősegélyvizsga ára 6500 forint, az egészségügyi alkalmasságié pedig 6500-7200 forint. A jogosítvány kiállításáért négyezer forintot kell fizetnetek. Átmennétek a KRESZ-vizsgán? Ezekkel a tesztekkel megtudhatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!