Felnőttképzés Eduline

Nemzetközi pénzügyi diplomák Magyarországon

Elolvasom

A hazai piacon is egyre nagyobb az igény a magasan kvalifikált pénzügyi szakemberek iránt, ezért számos intézmény nyújt ehhez a szakterülethez kapcsolódó képzéseket és diplomákat. Az egyre több Magyarországon elérhető képesítés között azonban nem könnyű eligazodni, pedig mindenképpen érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy az egyes diplomák milyen sajátosságokkal rendelkeznek, és segítségükkel milyen szakterületen lehet elhelyezkedni.

Felnőttképzés Eduline

Miért nem akar senki villanyszerelő lenni?

Elolvasom

Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.

Felnőttképzés Eduline

Presztízsdiploma helyett szakmák: radikális átalakítás a szakképzésben

Elolvasom

Három éves, és gyakorlatorientált szakképzés, a gazdasági igények folyamatos követése, tíz év alatt egymillió új munkahely, szakképzési papírgyártás helyett több gyakorlati eredmény – ilyen és ehhez hasonló hangzatos célok fogalmazódtak meg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kereskedelmi és Iparkamara által jegyzett sajtótájékoztatón, melyet a szakképzés átalakításának új irányvonalaival kapcsolatban tartottak. Magyarországon huszonhét százalékos a fiatalkori munkanélküliség.

Felnőttképzés Eduline

Több sebből is vérzik a mostani szakképzési rendszer

Elolvasom

2010 szeptemberétől előrehozott szakképzésre is beiratkozhatnak azok az általános iskolát elvégzett tanulók, akik a továbbiakban kizárólag szakmát szeretnének tanulni, nem pedig a közismereti tárgyakkal „bajlódni.” A törvényhozók ezzel a lépéssel is javítani kívánnak azon a helyzeten, hogy mire a szakiskolákban a tényleges szakképzés elkezdődik, addigra a diákok óriási hányada – mintegy 40 százaléka – már lemorzsolódik. És nem ez az egyetlen fájó pontja a magyar szakképzési rendszernek.

Felnőttképzés Eduline

Gasztrotagozat indul a Werkakadémián

Elolvasom

A három éve alapított Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát: a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia - táplálkozáskultúra - legújabb törekvéseiről.

Felnőttképzés Eduline

"A kapzsiság jó dolog"

Elolvasom

Legalábbis ezt mondta annak idején Gordon Gekko, a New York-i tőzsde nagymenő, de gátlástalan és csaló brókere a Tőzsdecápák című filmben. Oliver Stone rendező és producer 1987-ben készült mozija azóta is a Wall Street rajongóinak kultuszfilmje, és minden bizonnyal az lesz a hamarosan bemutatandó második rész is. Ami pedig a szállóigévé lett mondatot illeti, hiába vezették vissza a pénzügyi válságot részben éppen a tőzsdén kereskedők mohóságára, a kívülállók számára az értékpapírpiacok továbbra is a gyors meggazdagodás ígéretét hordozzák.

Felnőttképzés Eduline

Szakképzések: ki, mit és mennyiért tanulhat?

Elolvasom

Aki nem vágyik a felsőoktatásba, vagy egyszerűen csak nem adatik meg neki hogy ilyen formában továbbtanuljon, annak a boldoguláshoz szakmát kell tanulnia. Igen ám, de hol, mit és mennyiért? A szakképzés szót sokan használjuk, mégis keveset tudunk róla. Megkísérlünk egy kis rendet tenni ebben a bonyolult rendszerben.

Felnőttképzés Eduline

Borászképzés az alapoktól a doktori szintig

Elolvasom

A szakemberképzésnek kulcsszerepe van abban, hogy a magyar borok ismét tartósan a világ élvonalába tartozzanak - hangoztatta Tiffán Ede borász, a Budapesti Corvinus Egyetemen Borászati és Szőlészeti Intézete Tanácsadó Testületének alakuló ülését követően, amelynek elnökévé választották.

Felnőttképzés Edupress

A távoktatás népszerűtlen, az e-learninget pedig nem értik

Elolvasom

A nappali képzésbe jelentkezők száma az elmúlt 10 évben közel 15.000-rel nőtt, míg a távoktatásba jelentkezők aránya ugyanebben az időszakban a hetedére csökkent. Ezzel szemben a felsőoktatáson kívüli távképzés, különösen az e-learning forma iránti érdeklődés fokozatosan növekszik. A szakember szerint Nyugat-Európában a köznyelvben is élő és előszeretettel használt fogalom az e-tanulás, ezzel szemben nálunk csak kevesen tudják, mit is jelent valójában.

Felnőttképzés Eduline

Sejtették hogy lopott, mégis megkapta a doktoriját

Elolvasom

Plágiumot követett el egy jelölt a doktori értekezésében, ezért a Debreceni Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa (EDHT) az illető doktori fokozatának visszavonásáról döntött - értesült a Független Hírügynökség. Az érintettet 2004-ben avatták doktorrá, és bár a lopás gyanúja már akkor felmerült, mégis megkapta a jelölt a doktori címet.