szerző:
Eduline

Támogatott nyelvi és informatikai képzésekre jelentkezhettek a Tudásod a jövőd projekt keretében, maximum 90 ezer forintos értékben. Segítünk a jelentkezésben.

©

A képzés költségét maximum 90 ezer forinttal támogatják, emellett az önrész minimum 5 százalék, a hátrányos helyzetű településen állandó lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezők esetében minimum 2 százalék kell, hogy legyen. Ezt a képző intézménynél kell befizetni a tanfolyam megkezdéséig.

A projekt decemberben indult, keretösszege 12,5 milliárd forint. 2014 augusztusig mintegy 100 ezer főt támogatnak, február elejéig nyolcezren jelentkeztek. A projekt kiemelten kezeli a munkanélkülieket, a kismamákat, a romákat, a legszegényebb környezetben élőket és a 45 év felettieket, de bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és nincs nappali tagozatos államilag finanszírozott középiskolai és felsőoktatási hallgatói jogviszonya, illetve nem vesz igénybe más, azonos témájú uniós képzési támogatást.

A regisztrációban és a jelentkezésben, valamint a képzések során felmerülő problémák kezelésében - az eMagyarország pontokon elérhető - úgynevezett eTanácsadói, mentori hálózat segít. Az eTanácsadók listája elérhető a tudasodajovod.hu honlapon. A projekttel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

1. lépés: regisztrálj

A tudasodajovod.hu honlapon, a jobb oldali piros négyzetben lévő linkre kattintva kezdhetitek el a regisztrációt. A későbbiekben itt léphettek be.

©

2. lépés: fogadd el a nyilatkozatokat, töltsd ki az adatokat

A piros színnel jelölt adatokat kötelező megadni. A lakcím alapján a rendszer automatikusan kiszámolja, hogy mekkora önrészt kell vállalnotok a tanfolyamok díjából. A regisztrációs kódot itt és emailben is megkapjátok.

©

3. lépés: Jelentkezz

A "Képzéskereső" menüpont alatt szűkíthetitek a keresést. A képzés előtti jelölőnégyzetet bepipálva, majd a "Jelentkezem" gombra kattintva jelentkezhettek: ehhez további adatokat is kérhet a rendszer, ebben az esetben automatikusan a megfelelő oldalra irányít.

A "Részletek" gombra kattintva a keresőben megtaláljátok a képzés óraszámát, díját, információt a számonkérés formájáról, a teljesítés feltételéről, a vizsgakövetelményekről, a szintfelmérés módjáról, illetve a képző intézmények elérhetőségeiről. Az "Alkalmak" gombra kattintva a pontos dátumokat és helyszínt is megtalálhatjátok.

©

+1: visszavonás, szerkesztés

A jelentkezést a "Képzéseim" menüpont alatt vonhatjátok vissza. Jelöljétek be a képzés előtt lévő jelölőnégyzetet, majd kattintsatok a "Megszüntet" gombra. Az adatokat a "Saját adatok szerkesztése" menüpont alatt módosíthatjátok.

©