Itt a tíz legnépszerűbb OKJ-s képzés listája

Egyre több fiatal jelentkezik OKJ-s, vagyis az Országos Képzési Jegyzékben szereplő képzésre, tovább növekedett a 15–24 év közötti jelentkezők száma.

Forrás: Fülöp Máté

A társadalombiztosítási ügyintéző- és a bérügyintéző-képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a nők körében, ezt a két szakot egyébként együtt szokták elvégezni a tanulók, mert sok munkahelyen egy emberhez tartozik mindkét terület. A harmadik helyezett a jelentkezések listáján a vállalkozási mérlegképes könyvelő lett, míg a pénzügyi-számviteli ügyintéző negyedikként végzett. A sportedzői képzés ezúttal is előrébb lépett egyet, így került az ötödik helyre - mondta a Magyar Időknek Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője.

hirdetés
hirdetés

Az államháztartási mérlegképes könyvelő a hatodik, az adótanácsadó-képzés a hetedik, míg az IFRS mérlegképeskönyvelő-képzés a nyolcadik. A kilencedik helyen végzett a pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s képzés, a tavalyi tizedik, az állatgondozó lekerült a listáról, helyét a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vette át.

A tavalyihoz képest már most magasabb a jelentkezők száma, a tavaly előtti adatokhoz képest pedig jóval magasabb. "A legtöbb jelentkező a 25–34 éves korosztályból kerül ki, de amikor a jelentkezők számának a növekedéséről beszélünk, akkor elsősorban a 18–24 éves korosztályról van szó" - mondta a szakember.

Ingyenes OKJ-s képzésre jelentkeznétek? Itt találjátok a legfontosabb feltételeket

Kihasználnátok a lehetőséget, és állami támogatással végeznétek el két OKJ-s képzést? Érdemes odafigyelni néhány feltételre. Tényleg két OKJ-s képzés elvégzését támogatja az állam? Igen, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X