Felsőoktatás Eduline

A ravasz, az agy, az örök hármas és a stréber

Elolvasom

Ha az ember megpróbál egy kicsit kilépni a vizsgaidőszak kétségbeesett hangulatából, akár még olyasmit is láthat, ami derűre ad okot. Éles bevetésen például különösen mulatságos megfigyelni, ki hogyan viselkedik, ugyanis a vizsgázásnak több jellegzetes stílusa létezik, és ez valahol azért igencsak megmosolyogtató.

Felsőoktatás Eduline

"Nekünk karácsonykor is csak az esték a szabadok" - vizsgák vs ünnep?

Elolvasom

Legalább egy kicsit mindenki megsínyli azt a néhány decembert, amit a felsőoktatásnak szentel az életéből, mert a vizsgákra muszáj tanulni. Mindenkinél rosszabbul jár azonban az, aki december 24-én, közvetlenül karácsony után vagy az újév első napjain kénytelen számot adni a tudásáról – és sajnos bele kell törődni, hogy néha ez is megesik.

Közoktatás Eduline

Vizsgaidőszak az ELTE bölcsészkarán – egy hallgató szemszögéből

Elolvasom

A napokban kezdődik az egyetemisták és főiskolások számára 2009 évi tavaszi vizsgaidőszak. Jegyzetek utáni rohanás, tételkidolgozás, tanulással töltött éjszakák, megmérettetés szóban és írásban – ezek várnak rájuk a következő hetekben. E cikksorozaton keresztül megismerhetitek, hogy is zajlik a vizsgaidőszak – egy egyetemi hallgató szemszögéből

1 2