szerző:
Eduline

Nem ez az első alkalom, hogy a Műegyetem hallgatói zseniális ZH-feladatokat kapnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőiről szóló ZH-feladatot a BME áramlástan kurzusának hallgatói - írja a 444.hu. A GPS-koordináták és a légnyomás segítségével azt kellett kiszámolniuk, melyik hegység közelében dobta ki a NAV két vezetője (V.I. elnökasszony és Cs.D.-né főosztályvezető) a repülőből a korrupciós/kitiltási botrány iratait.

©

Nem először jelenik meg aktuális téma a BME-s ZH-kban: miután 2012 szeptemberében a Terrorelhárítási Központ (TEK) éles lőfegyverekkel és pajzsokkal vonult be az egyetemre egy játékpisztolyos, karateruhás diák miatt, aki "fegyverével" megijesztette a társát, az eset szintén ZH-kérdéssé vált. 

©

Először egy olyan feladat terjedt el, amelyben a villamosmérnöki kar hallgatóinak magukra kell irányítaniuk a figyelmet a vegyészekkel szemben. A diákoknak az volt a feladatuk, hogy leírják, hányféleképpen lehet két csoportra osztani négy, Darth Vadernek, valamint nyolc, Luke Skywalkernek öltözött hallgatót úgy, hogy mindkét csoportban legyen legalább egy mindkét karakterből.

Egy másik feladat is a Star Wars-tematikát követte: ebben Luke Skywalker "kivont lézerkarddal ment órára a jediképzőben", a TEK pedig a birodalmi gárda lett: azt kellett megmondani, hányféleképpen vonulhatnak be a sikeres akciót követő sajtótájékoztatóra.

©

A BME-s hallgatók már ByeAlex dala által ihletett pótzárthelyit is írtak: többek között azt kellett megmondaniuk, mennyi idő alatt lehet a kiindulási helyére visszahúzni az elillant kedvest, vagy mekkora a tücskök húzta rozmaringhintón száguldozó kedves sebessége.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!