szerző:
Eduline

Még jó pár hét van a vizsgaidőszakból - hogyan vészeljétek át ezeket a napokat? Milyen hibákat érdemes elkerülni a vizsga előtt?

Facebook, Twitter, Pinterest

Kinek mi a legnagyobb időrabló – nekünk a Facebook, de van, aki órákon át nézeget képeket a Pinteresten úgy, hogy közben nem érzékeli az idő múlását. Vizsga előtt tilos – az írásbeli vagy a szóbeli után is megnézhetitek a gimis exbarát vagy a szomszéd nyaralós képeit, nem tűnnek el, nyugalom.

Kávé, energiaital, feketetea

Na meg a koffeintabletta. Egyiket sem érdemes túlzásba vinni, mert könnyen koffeinmérgezés lehet a vége. A tünetek? Hányinger, hasmenés, gyakori vizelési inger, émelygés, szédülés. Egyik sem jön jól a vizsgán.

Önámítás

Nem, nem tudtok bemagolni három 400 oldalas könyvet egy éjszaka alatt, még akkor sem, ha gyakorlott vizsgázók vagytok. Próbáljátok úgy módosítani a vizsganaptárat, hogy mindegyik írásbeli és szóbeli előtt legyen legalább három-négy nap, a nehezebbek előtt pedig még több.

Strand

Két nehéz vizsga között – ha van rá idő – tarthattok egy pihenőnapot a strandon, az viszont nem jó megoldás, ha a könyvtár vagy a szobátok helyett a strandon próbáltok magolni. Túl nagy a nyüzsi, túl sok az ember, na meg a kísértés – kinek lenne kedve statisztikát, anatómiát vagy nyelvtörténetet tanulni az árnyékban, miközben a többiek a medencében úszkálnak?

Teljes mozdulatlanság

Mármint a könyv előtt, az íróasztalnál – nemcsak azért érdemes időnként felállni, és 20-30 percet futni, aerobikozni vagy sétálni, mert így nem készül ki a gerincetek, hanem azért is, mert a mozgás hatékonyabb, mint két csésze kávé. Jobb lesz a közérzetetek, kiszellőztethetitek a fejeteket, ráadásul felüdülés lesz végre valami mást csinálni.

Idegesítő csoporttársak

Akik a vizsga előtt azt mondják, hogy semmit nem tudnak, a végén mégis csillagos ötösre írják meg a tesztet. Ismerős? Mindenkinek az. A vizsga előtti napokban kerüljétek az idegesítő csoporttársakat – az energiavámpírokat, a „nem baj, úgyis van keresztfélév” haverokat, de a csupaötösöket is. Egyik sem túl motiváló. A tíz legidegesítőbb dolog, amit egy egyetemistának mondhatsz - itt olvashatjátok el összefoglalónkat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!