Felnőttképzés Unyatyinszki György

Szerek, amikkel ne tanulj

Elolvasom

A rohamtempóban dolgozó, kevés alvással kreatív munkát végző ember sok mindent kipróbál, hogy frissen tartsa az elméjét, vagy elkerülje az elalvást. Sokan a vizsgaidőszakra vagy az érettségire is megkettőzött energiával készülnek, azonban nagyon nem mindegy, hogy mit viszel a szervezetedbe annak illúziójával, hogy jobban tanulhatsz.

Felsőoktatás Eduline

Rettegés a vizsgaidőszak alatt: van egy tuti megoldás, de az oktatók nem szeretik

Elolvasom

A bukástól vagy a rossz teljesítménytől való rettegés mindenkit gyötör. Hiába a zárthelyik jobb hatása a nem izgulós diákokra, az idegesebbek helyzetén csak ront, hogy egy zárt teremben, időre és felügyelő szemek előtt kell teljesíteniük. Bár számukra jobb lenne az otthoni vizsgázás, amíg nem kínálnak személyre szabott módszereket az egyetemek, addig nincs mese, valahogy le kell győzni a drukkot.

Felsőoktatás eduline/mti

Még csak ezután utaztok haza? Akkor erre nagyon figyeljetek oda

Elolvasom

Megnő a forgalom a vonatokon az év végi ünnepi időszakban, egy-egy adventi hétvége 50-70 százalékos utasforgalom növekedést hoz, ami meghaladja a karácsonyi és a szilveszteri forgalmat is - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel. Ha mostanában készültök haza a vizsgák után, lehetőleg elővételben vegyétek meg a jegyeteket, hogy elkerüljétek a tumultust.

Felsőoktatás Eduline

Négy életmentő tipp a vizsgaidőszakra

Elolvasom

Hamarosan jön a vizsgaidőszak, az éjszakákba nyúló tanulás, a fokozott stressz időszaka. Ha viszont kihajtjátok magatokat a tanulással, nem lesz erőtök teljesíteni a vizsgán. Hogy ne nullázzon le titeket teljesen a sok tanulás és kialvatlanság, mutatunk pár egyszerű trükköt.

Felsőoktatás Eduline

Vizsgaidőszak: itt a tökéletes időbeosztás titka

Elolvasom

Már csak pár hetet kell kibírnotok a nyári lazításig, az egyetemeken és főiskolákon ugyanis kezdődik a tavaszi vizsgaidőszak. De hogyan vészeljétek át ezt az időszakot, méghozzá úgy, hogy a lehető legsikeresebben zárjátok a vizsgákat is? Íme a tökéletes időbeosztás titka.

1
7 8 9 10 11
15