szerző:
Eduline

A vizsgaidőszak nem csak az agynak lehet megterhelő, hanem az egész szervezetnek is, ezért ebben a közel két hónapban érdemes odafigyelni arra, hogy mit esztek. Összegyűjtöttünk pár olyan ételt, amely serkenti az agyi működést (vagy csak szimplán energiát ad a tanuláshoz).

Szőlőcukor

A szőlőcukor a vizsgázók egyik kedvence, ugyanis könnyen és hamar felszívódik és hirtelen, nagy energiát ad. Ha a felkészülés alatt nem is esztek szőlőcukrot, a vizsga előtt egy-egy szem felpörgethet.

Étcsokoládé

Egészséges és az ínyencek egyik kedvence. De azt tudtátok, hogy a tanuláshoz is jól jöhet? Az étcsokoládé kis mértékben is képes javítani a koncentrációs képességeidet, ráadásul állítólag boldogsághormonokat is termel, ami szintén fontos ebben a nehéz időszakban.

©

Teák

Nagyon sok egyetemista fogyaszt túl sok kávét. Pedig a tea - nyilván korlátozott mennyiségben - jobb választás. A zöld teának kisebb a koffeintartalma, mint a kávénak és az energiaitaloknak, de a reggeli kezdéshez megadja a kellő energiát. A ginzengtea is jó választás, ha pedig egészen más ízre vágytok, érdemes kipróbálnotok a gránátalma dzsúzt, amely igazi energiabomba.

Olajos magvak

Nagyon sok vitamint tartalmaznak, a B1, B6, B12 kifejezetten hasznos lehet ebben az időszakban. Serkentik az agyműködést és jó hatásuk van a memóriára is. Ezért lehet jó ötlet sok diót, napraforgómagot vagy tökmagot enni a vizsgaidőszakban (is). Akár pirítva egy kis délutáni nasiként vagy süteményben.

©

Gyümölcsök és folyadék

A megfelelő folyadékbevitel lehetővé teszi a gyorsabb gondolkodást, és koncentrációt is javítja. A gyümölcsök pedig szintén az energia miatt fontosak, hiszen egy tanulástól kimerült szervezetnek minden energiaforrás kincs.

Így tanulhattok gyorsabban a vizsgaidőszakban: 6 hatékony tipp szakértőtől

Rossz hírünk van mindazoknak, akiknek a december nem a mézeskalácsot, a nagy családi együttlétet és az év legjobb buliját jelenti, hanem magolást és éjszakákon át tartó jegyzetelést: kezdődik a vizsgaidőszak. De azért van remény, a következő szakértői tippekkel - ígérjük - kevesebb fájdalommal jár a tanulás.