Egyre nagyobb figyelem irányul az úgynevezett STEM-egyetemekre, a neves szaklap is a legjobb 21 amerikai intézmény nyomába eredt.  Tovább »

Videóiban tornádók és földrengések, valamint más jelenségek működését magyarázza közönségének, mindezt remek átéléssel és precizitással.  Tovább »

Egyes amerikai egyetemeken már minden harmadik nő folytat természettudományi, technológiai, matematikai vagy mérnöki tanulmányokat, de így is...  Tovább »

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) állásfoglalása szerint pozitívum, hogy létezik gyakorlatközpontú szakemberképzési lehetőség, de...  Tovább »

Kroó Norbert fizikus szerint a korai tanítással és kísérletekkel lehet a fiatalokkal megszerettetni a fizikát, amelyről húsz éve még azt tartotta...  Tovább »

Május 8-án ünnepli kilencvenedik születésnapját Sir David Attenborough brit természettudós, természetfilmes, műsorvezető, az ismeretterjesztő...  Tovább »

Már a fizikusok és a kémikusok is csatlakoztak a földrajztanárok akciójához, amivel szeretnék meggátolni, hogy drasztikusan csökkentsék a...  Tovább »

Mi Kanada fővárosa vagy mikor építették a berlini falat, esetleg milyen irányzatban alkotott Monet?  Tovább »

Péntek estére egy átfogó természettudományos tesztet ajánlunk nektek. Lesznek egyszerűbb kérdések, de azért meg fog titeket mozgatni a kvíz.  Tovább »

Átadták a Rácz Tanár Úr Életműdíjakat kedden Budapesten, a díjjal a természettudományos oktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusokat...  Tovább »

Felejtsétek el, amit az óvodában gondoltatok a Napról, és azt is, amit a filmekben láttatok: ezzel a négy tudományos ténnyel bebizonyítjuk, hogy a...  Tovább »

Biológiából vagy kémiából fogtok érettségizni, vagy csak szeretitek a periódusos rendszert és a növénytant?  Tovább »

Tudjátok, mi Kanada fővárosa, hány kromoszómája van egy egészséges embernek? Most kiderül, mennyire figyeltetek az iskolában.  Tovább »

A volt NDK területén élő iskolások jobbak matematikában és a természettudományos tantárgyakban, mint a Németország...  Tovább »

Katonai alapismeretek, természettudomány, gazdasági ismeretek - ezekből a tantárgyakból vizsgáztak az érettségizők hétfő délután.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X