Valószínűleg minden olvasónk ismeri a 2015-ös PISA-felmérés eredményeit, de így egyben ritkán lehet látni az országrangsort.  Tovább »

A szakgimnáziumokban bevezetett integrált természettudományi tárgynak idén sem lesz kidolgozott tanári segédanyaga, foglalkozásterve, tankönyvei.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A kormány kiemelt területként tekint a természettudományos oktatás feltételeinek javítására - mondta az MTI-nek a Science on Stage (Tudomány a...  Tovább »

Az elmúlt 16 évben nem volt annyira népszerűtlen a természettudomány a felvételizők körében, mint idén.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A közoktatásról szóló nyílt vitanapot tartottak a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a szakma szélesebb része teljesen másképp gondolkodott az...  Tovább »

Nahalka István az OFI felmérési eredményére reagált.  Tovább »

A tanárok többsége nem volt felkészülve a komplex természettudomány oktatására - írja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) felmérése alapján...  Tovább »

A mérés változott, emiatt ekkora a visszaesés a diákok teljesítményében - írja az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Az államtitkár szerint a komplex természettudomány tantárgynak köszönhetően később javulnak majd az eredmények.  Tovább »

A komplex természettudomány tanításában a tanároknak kellett rögtönözniük, ugyanis csak a nyár végén értesültek róla, hogy nagyjából mit kellene...  Tovább »

Egyelőre átszervezésekkel igyekeznek megoldani, hogy a természettudományos tantárgyak csökkentése miatt ne legyenek elbocsátások, de így is beindult...  Tovább »

Az új szakgimnáziumi tanterv miatt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik intézménybe és képzésre jelentkezel.  Tovább »

Egy nap eltéréssel sikerült önmagával is ellentétes állaspontra jutnia az államtitkárnak.  Tovább »

Bár csak fokozatosan fognak megjelenni a segédanyagok az új komplex természettudomány tantárgy esetében, azt digitálisan terjesztik majd, így a...  Tovább »

A komplex természettudomány néven szeptemberben induló tárgy a lecsökkent óraszámú többi tárgyat hivatott pótolni, hogy egy-egy jelenséget...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X